Oferte locuri de munca top

Termoizolare sustenabilă și eficientă cu plăcile minerale Izomineral

Conform directivelor europene, scopul principal al izolării termice este de a reduce consumul de energie necesar pentru încălzirea unei locuințe sau a unui alt spațiu. Aceasta se realizează prin diminuarea pierderilor de căldură prin pereții, acoperișul, fundația și toate celelalte elemente care compun o construcție. Cu cât e mai bine izolată o clădire, cu atât mai puțină energie se va consuma pentru încălzirea acesteia.

Izolarea locuinței este una dintre cele mai sigure modalități de reducere a consumului de energie și a facturilor consumatorilor. O casă fără izolație termică consumă la fiecare metru pătrat de 4 până la 6 ori mai mult agent termic. De aceea, izolarea eficienta este o oportunitate atât pentru consumatorul individual, care beneficiază de facturi mai mici, cât și la nivelul UE.

Clădirile au un potențial imens de economisire a energiei pentru încălzire și răcire în vederea atingerii țintelor impuse de Uniunea Europeană pentru 2030, respectiv 2050. Astfel, valul de renovare totală a fondului imobiliar, dacă s-ar putea pune în aplicare, ar reduce consumul de energie rezidențială cu peste 50% în România, conform studiului „How to stay warm and save energy – Insulation opportunities in European homes” realizat de Building Performance Institute la finalul anului 2022. Cercetarea arată că îmbunătățirea performanței energetice a anvelopei clădirilor în cazul construcțiilor rezidențiale contribuie substanțial la reducerea dependenței de combustibili fosili în termen scurt și la reducerea emisiilor GHG cu 55% până în 2030, respectiv la atingerea neutralității climatice până în 2050.

Soluții de izolare termică pentru clădiri NZEB

Clădirile cu consum redus de energie sunt o prioritate în Uniunea Europeană. În acest context, construcțiile care respectă standardele NZEB (nearly zero energy buildings) sunt din ce în ce mai căutate.

Izolarea termică este unul dintre cele mai importante elemente pentru o astfel de construcție, iar soluțiile de izolare termică pot face diferența între un edificiu NZEB și unul care nu respectă standardele. Grija noastră permanentă pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor s-a concretizat cu lansarea, în urma cu 4 ani, a sistemului de termoizolare naturală IZOMINERAL, o soluție perfect compatibilă cu standardul de construcție NZEB. Placile minerale termoizolatoare, CELCO IZOMINERAL sunt rezultatul muncii unei echipe cu experiență de aproape 50 de ani în producția de BCA.

Cu proprietăți deosebite față de o termoizolație obișnuită, plăcile minerale oferă: sănătate, siguranță și confort.

IZOMINERAL nu arde, nu degajă fum, lasă pereții să respire, este 100% natural și are o durată de viață crescută.

IZOMINERAL este un material mineral natural, cu rezistență sporită în timp, care nu are impact negativ asupra mediului sau oamenilor.

 

 

IZOMINERAL este recomandat împreună cu blocurile de BCA CELCO pentru construcții NZEB sau CASE PASIVE, CELCO fiind unicul producător din România care oferă pachetul complet pentru zidării eficiente energetic. Fiind realizate pe aceeași linie de fabricație și supuse controlului riguros al calității, sinergia dintre materiale este garantată: IZOMINERAL este perfect adaptat pentru a fi aplicat pe zidăria din BCA CELCO, împreună cu mortarul CELCO ZID DD-M5 și adezivul CELCO VATOTHERM DD-V9 pentru lipire și șpăcluire.

 

Exemple de zidării cu performanță superioară cu izolația minerală IZOMINERAL aplicată pe diverse tipuri de suprafețe:

Această soluție este recomandată și atunci când se urmărește eliminarea fenomenelor de condens, pe lângă îmbunătățirea rezistenței la transfer termic, prin placare pe întreg frontonul sau fațada clădirii.

 Aplicații multiple pe:  Structuri de beton • Planșee • Grinzi • Fundaţii • Pereți interiori și exteriori

10 avantaje ale termoizolării cu IZOMINERAL:

  • durată de viață de peste 30 de ani;
  • este neinflamabil, clasa de reacţie la foc A1;
  • nu degajă fum, fiind o barieră împotriva răspândirii incendiilor;
  • nu eliberează substanțe volatile;
  • lasă pereții să respire;
  • prelucrare ușoară cu unelte de bază, timp și costuri reduse de punere în operă ;
  • are performanță termică excelentă;
  • are rezistenţă superioară şi protecţie ridicată împotriva penetrării apei;
  • are precizie și stabilitate dimensională indiferent de condițiile din șantier;
  • nu suferă modificări la contactul cu apa.

 

Sus