Oferte locuri de munca top

Terenurile industriei de armament ar putea fi exploatate economic

O parte din terenurile apartinand industriei de armament ar putea face parte din viitoare proiecte de parcuri industriale desfasurate in parteneriat public-privat, potrivit Ministrului Economiei, Constantin Nita.
„Odata cu procesul de reorganizare, trebuie stabilit ce trebuie pastrat pentru industria militara si ce trebuie cedat industriei civile. Majoritatea au suprafete de teren mari, au hale parasite care trebuie cedate circuitului economic, vandute, inchiriate, in asociere cu unitatile existente, in parteneriat public privat (…) Programele de reorganizare trebuie sa le facem cu Consiliul Judetean Dambovita. Va trebui sa ne orientam, poate mai facem niste parcuri industriale, sau activele nefolosite sa le dam la Consiliul Judetean Dambovita”, a declarat ministrul aflat in vizita Uzina Mecanica din Moreni.
Acesta a mai precizat ca legea industriei de armament va intra in curand in dezbaterea Parlamentului si va permite reorganizarea si schimbarea destinatiei mai multor terenuri aflate in proprietatea fabricilor de armament.
Incepand de anul viitor trei unitati apartinand industriei de armament din Dambovita vor intra intr-un proces amplu de retehnologizare si reorganizare, a mai precizat sursa citata.

Sus