Oferte locuri de munca top

Teatrul Dramatic din Brasov este pregatit pentru noua stagiune

1912.JPG Noua sala mare a Teatrului Dramatic din Brasov a fost inaugurata in aceasta saptamana in urma finalizarii lucrarilor lucrarilor de reabilitare incepute in 2013.
S-a inceput cu repararea tavanului, scenei si montarea unui nou sistem acustic. Anul acesta au fost instalate scaunele, cortina si mocheta.
Reabilitarea Teatrului Dramatic face parte dintr-un proiect multianual, finantat din bugetul
local, care a inceput in anul 2008, cand au fost inlocuite sistemele de incalzire si ventilatie. In anii urmatori s-au executat lucrari de reabilitare a acoperisului si terasei, a fatadelor, a corpului
administrativ si a Salii Studio, a foaierului, holului principal si a mezaninului.
Aceste lucrari s-au executat astfel incat pana la inceperea reabilitarii salii mari, teatrul sa
ramana deschi.
George Scripcaru, primarul Brasovului, a declarat:
„Cladirea Teatrului Dramatic nu a mai fost reabilitata de foarte multi ani. Aceste lucrari ar fi
trebuit facute in urma cu 20 de ani si din acest motiv a fost un proiect care s-a desfasurat pe mai multi ani si care a presupus costuri destul de mari din bugetul local. Ma bucur ca am reusit sa gasim solutii pentru aceste probleme, iar teatrul a fost inchis doar pentru un an de zile. Am reusit totodata sa reducem si costurile, pentru ca am executat lucrarile prin RIAL, cu angajati proprii. Odata cu finalizarea acestor lucrari putem spune ca Brasovul se afla pe locul pe care il merita pe harta culturala a Romaniei si, de ce nu, a Europei, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii.”
Valoarea lucrarilor de reabilitare a Teatrului Dramatic executate pana in prezent este de
8,37 milioane de lei.

Sus