Oferte locuri de munca top

Tavanele false casetate – la modă din nou

Tavanele casetate dau camerei un aspectul nobil şi elegant. Acestea sunt colectate de constructori  numai în scopuri estetice. De obicei, plafonul casetat este o construcţie foarte complicată şi costisitoare din panouri din lemn, dar pot fi mult mai accesibile, dacă produsele sunt realizate din gips carton.

Caracteristici de design

Aceste tavane false casetate au un design despărţitor format din grinzi intersectate. Forma casetelor poate fi în orice formă, chiar şi rotundă, dreptunghiulară sau pătrată.

Având în vedere faptul că, formele voluminoase de suprapunere vor ocupa un spaţiu deasupra capului, acest tip de tavan fals este folosit numai atunci când înălţimea pereţilor din cameră este mai mare de 2,5 metri.

După instalarea tavanelor false casetate în cameră, acustica se va schimba semnificativ. Izolarea fonică se va îmbunătăţi, iar sunetele din apartamentul tău vor înceta să deranjeze vecinii, iar tu vei auzi mai puţine zgomote străine din exterior. Aceasta va oferi o formă specială de depresiuni, care va opri împrăştierea undelor sonore.

Cu toate acestea, acest decor este potrivit pentru toate stilurile de decorare. De exemplu, astfel de plafoane montate într-un apartament decorat high-tech sau într-un stil techno, nu sunt  potrivite.  Cea mai bună opţiune pentru un astfel de plafon  va fi decorul clasic.

În plus, trebuie să iei în considerare şi costurile de finisare. Tavanul fals casetat, chiar asamblat cu mâinile sale, este foarte scump, iar preţul structurilor asamblate la comanda de către o echipă specială,  va fi enorm. În acest caz, trebuie să calculezi în avans şi costul finisării.

Avantaje

Pe lângă faptul că aceste tavane false casetate arata foarte bine şi transformă chiar şi cea mai simplă cameră, ele au şi alte calităţi. Formele volumetrice de pe suprapunere vor ascunde cele mai importante neajunsuri ale suprafeţei de bază. Poţi masca diferenţele de înălţime, proeminentele sau crăpăturile de pe placa de bază. Firele, ţevile sau alte tipuri de fire de comunicaţii tehnice se vor ascunde perfect în cavităţile formate din carcase.

Poţi ascunde chiar şi canalele de ventilaţie ale aparatului de aer condiţionat. Corpul de iluminat integrat, va fi montat mult mai uşor, datorită uşurinţei procesării gips-cartonului. Dacă situaţia cu izolaţie fonică din casă sau apartament lasa mult de dorit, poţi plasa un strat suplimentar de material de absorbţie a sunetului sau de izolare fonică în interiorul structurii.

Cum este instalat un astfel de plafon

Principiul asamblării tavanelor false casetate,  se aseamănă cu instalarea oricărui tavan fals. Singura diferenţa este că plăcile stratului de acoperire care urmează să fie instalate, nu sunt plate, ci casete mari.

În general, plafoanele din MDF sunt asamblate în conformitate cu următoarea schema:

  • Se efectuează suprapunerea, inclusiv curăţarea suprafeţei şi tratarea cu grunduri, împotriva impregnării mucegaiului şi a  ciupercilor.
  • Se realizează asamblarea cadrului din rafturi din lemn sau din profile metalice pentru structuri din gips carton.
  • Fragmentele separate sunt montate pe cadru.
  • Se instalează piesele decorative şi instalaţia de iluminat.

Fireşte, aceasta este doar o schemă de instalare aproximativă.  În plus, procesul de lucru se poate schimba, în funcţie de detaliile care vor fi folosite.

Sus
Translate »