Oferte locuri de munca top

Symmetrica: Crestere cu 7% a business-ului

693.jpg Producatorul de pavele si borduri Symmetrica a raportat o crestere cu 7% a business-ului in 2013 atat in valoare, cat si in volum, in timp ce piata de profil a inregistrat o stagnare la nivelul anului 2012.
Cu privire la aceasta evolutie Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica, a declarat:
„Cu toate ca piata de profil s-a mentinut, in 2013 am reusit sa inregistram o crestere a business-ului atat in valoare, cat si in volum, ajungand la o cifra de afaceri de 68,1 milioane de lei (15,4 milioane de euro), comparativ cu 63,3 milioane de lei (peste 14 milioane de euro) in anul precedent”.
Reprezentantul companiei a subliniat, de asemenea, ca anul trecut compania a inregistrat si o crestere usoara a cotei de piata, la 24%, fata de 22% in 2012.
Potrivit lui Sebastian Bobu, evolutia Symmetrica a fost sustinuta, in primul rand, de majorarea productiei ca urmare a inaugurarii celor doua fabrici noi in 2012, la Prejmer (Brasov) si Sintereag (Bistrita), in 2013 compania ajungand la o capacitate de productie de 11.500 m de produse pe zi, cea mai mare de pe piata romaneasca. Mai mult, acoperirea geografica mare de care dispune compania a oferit posibilitatea livrarii rapide atat in Moldova, Muntenia, Dobrogea, cat si in Transilvania, Symmetrica acoperind peste 80% din teritoriul tarii.
De asemenea, printre alti factori care au contribuit la dezvoltarea business-ului Symmetrica in 2013 se numara cresterea echipei de vanzari, dar si diversificarea portofoliului prin lansarea unor noi game de produse.
In ceea ce priveste mixul de produse vandute, in 2013 Symmetrica a inregistrat o crestere pe segmentul de borduri si rigole, acestea ocupand un procent mai mare in totalul vanzarilor fata de anii trecuti.
Planurile Symmetrica pentru anul in curs vizeaza, in primul rand, mentinerea cotei de piata cel putin la nivelul actual, dar si imbunatatirea capacitatilor de productie in vederea cresterii prezentei la nivel teritorial.
„In conditiile unei piete inca incerte este foarte dificil sa facem estimari cu privire la evolutia business-ului din acest an. In principiu, in 2014 ne propunem sa atingem o cifra de afaceri asemanatoare celei de anul trecut, pastrarea nivelul actual de dezvoltare reprezentand o realizare pozitiva intr-un context economic dificil”, a mai adaugat Sebastian Bobu.
In plus, in 2014 Symmetrica mizeaza pe un numar cat mai mare de proiecte, dupa ce in 2013 pe langa lucrarile din Iasi, Cluj-Napoca, Bucuresti, Suceava, Bacau, Sibiu sau Ploiesti, compania a livrat peste 30.000 de metri de produse pentru un proiect extern ce a fost finalizat in Ungheni, Republica Moldova.
Infiintata in 1994, Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori.

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). In 2012, compania a deschis doua noi unitati de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la Sintereag, judetul Bistrita.

Sus