Oferte locuri de munca top

Sustenabilitatea betonului depinde de intelegerea procesului de hidratare

Imbunatatirea intelegerii procesului de hidratare a betonului poate duce la o crestere a productivitatii in industrie, potrivit Daily Commercial News.
Daca industria metalugica si industria semiconductorilor au tras beneficii de pe urma aprofundarii intelegerii proceselor chimice, se pare ca industria betonului a ramas in urma. Aceasta in parte din cauza cunoasterii insuficente a procesului chimic de hidratare a cimentului Portland, a declarat Maria Juenger, profesor asociat in cadrul Universitatii Texas.
Cercetatoarea a precizat ca polimerii, produsele farmaceutice sau semiconductorii au fost cu toate create in urma intelegerii cineticii chimice – studiul ritmului si mecanismelor reactiilor chimice si a factorilor de care acestea depind. Prin stapanirea cineticii producatorii de beton pot sa maximizeze sustenabilitatea, a precizat Maria Juenger.
„Cu aceste cunostinte putem optimiza durabilitatea, optimiza costurile si minimiza impactul asupra mediului.”, a adaugat Juenger.
Joseph Biernacki, profesor de inginerie chimica la Universitatea Tehnologica din Tennessee doreste sa abordeze problema sustenabilitatii betonul prin prisma optimizarii materialelor care intra in compozitia betonului – aditivii, cimentul, agregatele si apa – cat si a procesarea acestor materiale.

Sus