Oferte locuri de munca top

Supraproductia de otel: pasi pentru controlul crizei

a9Producătorii de oţel din lume au salutat demersul la nivel internaţional pentru controlul asupra crizei de supraproducţie de oţel.

De asemenea, mulţi reprezentanţi din industrie și-au exprimat îngrijorarea că producătorul a jumătate din volumul mondial de oţel China nu a semnat declaraţia comună.

Un număr de zece asociaţii din industrie reprezentând Statele Unite, Canada, Mexic, America Latină, Brazilia, Europa și Turcia au declarat. “Deși am fost dezamăgiţi că guvernul chinez nu a vrut să se alăture celorlalte guverne pentru a rezolva problema de supraproducţie, suntem încurajaţi de susţinerea a opt ţări mari producătoare de oţel pentru a recomanda pași de remediere a situaţiei, pentru a elimina subsidiare guvernamentale și alte suporturi care susţin supraproducţia și dezechilibrarea pieţei.”

Reprezentanţii industriei au mai declarat că nu se așteptau să rezolve criza într-o singură întâlnire dar au sperat că toate statele mari producătoare de oţel să își poată lua unele angajamente.

Lipsa Chinei din ecuaţie a redus mult din impactul așteptat al întâlnirii, potrivit Eurofer. Asociaţiile producătoare de oţel au recunoscut că întâlnirea de la Bruxelles a fost un pas înainte și au solicitat guvernului Chinez să participe în mod constructiv la viitoarele discuţii și să ia în considerare criza mondială a oţelului.

La sfârșitul săptămânii trecute reprezentanţi guvernamentali din Canada, UE, Japonia, Mexic, Korea, Elveţia, Turcia și SUA au dezbătut problema oţelului.

Concluziile discuţiilor au fost că provocările din industrie au o dimensiune globală care trebuie să fie soluţionată prin dialog internaţional.

La capitolul cauze reprezentanţii comunităţii internaţionale au subliniat că deși provocările din producţia oţelului apar din dezvoltarea ciclurilor economice și de producţie, măsurile de susţinere guvernamentale au contribuit la supraproducţie, destabilizând piaţa.

Pașii pentru rezolvarea crizei au fost conturaţi în cadrul întâlnirii. Guvernele reprezentate și-au asumat să nu susţină economic companiile producătoare de oţel aflate în pierdere, să nu încurajeze investiţia în extinderea capacităţii de producţie și să nu destabilizeze piaţa în orice alt fel. Conducerile statelor și-au asumat ca planurile și politicile de dezvoltare să nu încurajeze producţia. Un alt pas este realizare de studii privind impactul pe care l-ar avea asupra populaţiei închiderea unităţilor de producţie neperformante. Statele s-au angajat să schimbe informaţii privind capacitatea de producţie și măsurile de suport pentru producţia oţelului.

O măsură stabilită în cadrul întâlnirii a fost aceea că pentru companiile cu capital de stat nu vor fi acordate beneficii care elimină competiţia.

 

 Rasfoieste revista ARENA Constructiilor nr 3/mai 2016
Articole disponibile fara abonament – paginile 21-22, 23-24, 25, 29, 30- 33, 34-35, 40-41,43-44.

Sus