Oferte locuri de munca top

Studium Green premiata de Romania Green Building Council

Studium Green a castigat premiul Compania Sustenabila a anului acordat in cadrul Galei Romania Green Building Council organizate la finele saptamanii trecute la Bucuresti. Cele mai reusite proiecte si initiative sustenabile realizate in anul 2013, in domeniul constructiilor, au fost premiate in decursul evenimentului.
Compania Studium Green este primul dezvoltator din Romania care construieste cladiri rezidentiale in conformitate cu standardul international pentru cladiri sustenabile, BREEAM. Pana in prezent au fost finalizate cu succes doua proiecte, insumand aproape 400 de apartamente si inca 350 sunt planificate sa atinga cel putin aceleasi inalte standarde verzi.
Categoria Proiectul Verde al anului a fost castigat de catre Portland Trust cu Floreasca Park. Cladirile sunt concepute in conformitate cu recomandarile BREEAM, vizand: sanatatea si bunastarea muncitorilor, eficienta energetica, transportul, utilizarea apei, tratarea deseurilor, utilizarea si aprovizionarea cu materiale de constructii, utilizarea ecologica a terenului si poluarea. Proiectul a inclus instalarea celui mai mare sistem de energie geotermala pentru un proiect de birouri din Romania.
Apreciata in special pentru masurile de reducere a emisiilor de CO2, Primaria Alba Iulia a fost distinsa cu premiul pentru Initiativa Guvernamentala a anului. Pentru recunoasterea realizarilor in utilizarea energiilor regenerabile in anul 2013, municipiul Alba Iulia s-a clasat ca fiind cea mai buna municipalitate europeana din domeniul energiei regenerabile la categoria 20.000-100.000 de locuitori, fiind premiata in cadrul Ligii campionilor Surselor Regenerabile de Energie Romania pentru proiectul privind montarea a peste 1.700 de panouri fotovoltaice pe patru cladiri publice din oras. De asemenea si Municipiul Bucuresti a fost recunoscut in lista scurta a candidatilor pentru eforturile sale de a imbunatati capacitatea de deplasare a orasului, prin actiuni specifice pentru a crea alei pietonale.
Steven Borncamp, presedintele Romania Green Building Council, a declarat:
„Am fost foarte incantat de gradul de implicare in imbunatatirea performantelor sustenabile regasit la nivel de conducere in companiile, administratiile locale si institutiile de invatamant din Romania precum si de entuziasmul colegilor si a rezultatelor lor semnificative. Initiativele lor confirma faptul ca ne miscam in directia potrivita si ne incurajeaza sa mergem mai departe. Avem mult de munca si multe de facut in Romania, dar eu sunt sigur ca progresul cladirilor verzi va fi o surpriza foarte placuta pentru toata lumea.”

Sus