Oferte locuri de munca top

Strategia Europa 2020 in dezbatere publica

Comisia Europeana anunta sesiunea de consultare publica pentru Strategia UE 2020. Perioada de consultare este cuprinsa intre 5 mai si 31 octombrie 2014.
„Europa 2020 reprezinta strategia UE de crestere economica pentru urmatorii zece ani.
Intr-o lume aflata in permanenta schimbare, UE doreste sa devina o economie inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Aceste trei prioritati se sprijina reciproc si sunt in masura sa ajute UE si statele membre sa obtina un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca, de productivitate si de coeziune sociala.”, a declarat Jose Manuel Barosso, Presedintele Comisiei Europene.
In 2013 Comisia Europeana recomanda Romaniei reforme in sistemul de impozitare, sistemul de sanatate, piata muncii, reforme in educatie, administratie publica. Reprezentantii UE au mai mentionat ca prioritati mediul de business sprijinirea cercetarii si dezvoltarii. In ceea ce priveste energia autoritatile europene au recomandat liberalizarea pretului la gaz si electricitate, completarea retelelor transfrontaliere. Pentru transport Comisia Europeana a recomandat realizarea unui plan integrat de dezvoltare.
Strategia Europa 2020 este structurata pe cinci axe principale: ocuparea fortei de munca, cercetare si dezvoltare, schimbari climatice si utilizarea eficienta a energiei, educatie si combaterea saraciei si excluziunii sociale.
Strategia mai include o serie de „initiative emblematice”, in sapte domenii considerate motoare esentiale pentru crestere, cum ar fi inovarea, economia digitala, ocuparea fortei de munca, tineretul, politica industriala, saracia si utilizarea eficienta a resurselor.

Sus