Oferte locuri de munca top

Strabag preconizeaza rezultate in stagnare in 2014

533.jpg Compania de constructii Strabag SE a realizat in 2013 o cifra de afaceri de aproape 3,6 miliarde de euro, in usoara scadere cu 3% fata de anul prevedent. In schimb, profitul EBIT (n.r. profit inainte de dobanzi si taxe) a crescut cu 25% fata de 2012, pana la aproximativ 260 milioane euro, potrivit datelor provizorii emise de companie.
Comenzile in asteptare la sfarsitul anului trecut insumau 13,5 miliarde de euro, in crestere cu 2% fata de finele lui 2012.
Pentru 2014, compania se asteapta la rezultate similare anului 2013, atat in privinta cifrei de afaceri ,cat si a profitabilitatii. Acestea in contextul intensificarii presiunii pe pret in sectorul constructiilor de infrastructura din Europa, compensate de climatul stabil inregistrat in constructiile din sectorul privat.
Strabag preconizeaza o cerere puternica pe pietele principale din Germania si Austria si o revenire a pietei din Polinia in a doua parte a anului. In schimb, compania se asteapta la foarte putine licitatii pentru proiecte publice in Romania, Cehia si zona Marii Adriatice, pe fondul lipsei de finantare.

Sus