Solplanet x AeroFix

Sticla rezistentă la foc – protecție împotriva incendiilor

Sticla a fost percepută întotdeauna ca un material fragil și sensibil, deși acesta este un material esențial în construcții, atât în cazul amenajărilor interioare, cât și în cazul amenajărilor exterioare. Datorită unor tehnologii de procesare avansate, sticla a evoluat, fiind un material mai rezistent, mai sigur, putând fi utilizat ca o modalitate de protecție împotriva incendiilor. 

Ce este sticla rezistentă la foc?

Sticla rezistentă la foc, denumită și sticlă termorezistentă sau sticlă antifoc, este un tip de sticlă concepută special ca metodă de prevenție în caz de incendiu.

Cum se obține sticla rezistentă la foc?

Sticla antifoc este obținută prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă și intercalarea unor folii ‘intumescente’. Când temperatura atinge circa 100 grade Celsius, foliile  din interiorul sticlei multistrat se comportă precum un scut de protecție, împiedicând astfel pătrunderea flăcărilor. În plus, sticla antifoc poate reduce sau bloca transmiterea căldurii.

Unde poate fi folosită sticla antifoc?

Contrar așteptărilor, deși a fost utilizată cu precădere pentru șeminee și cuptoare, sticla antifoc poate fi utilizată atât pentru pereți din sticlă, uși din sticlă, partiții, etc, pentru a preveni focul, fumul, precum și gazele emise să se răspândească în caz de incendiu. Sticla antifoc poate fi folosită atât ca parte a unei strategii integrate de siguranța împotriva incendiilor, cât și în spații rezidențiale, spații comerciale și clădiri de birouri. 

Care sunt categoriile de sticlă antifoc?

În funcție de performanță, precum și durată pentru care oferă protecție, sticla rezistență la foc se clasifică în 3 categorii:

Sticlă rezistentă la foc din Clasa E (Integrity)

Sticla antifoc din clasa E oferă protecție împotriva focului și a fumului, însă nu poate reduce radiațiile termice și nu poate oferi o izolare termică. 

Sticlă rezistentă la foc din Clasa EW (Radiation Control)

Sticla termorezistenta din clasa EW are rolul de a oferi protecție împotriva focului și a fumului, iar in plus, poate reduce radiația termică. Datorită unei depuneri speciale pe una din fețele foii de geam, sticlă antifoc din clasa EW poate reduce transmiterea căldurii.

Sticlă rezistentă la foc din Clasa El (Integrity and Insulation)

Sticla antifoc din clasa EI este realizată din două sau mai multe folii securizate, ce se leagă printr-un gel transparent. Aceasta oferă atât protecție pentru foc și fum, precum și o izolare termică față de focar. 

Transparent Design – unicul procesator de sticlă antifoc din România

Fabrica de sticlă Transparent Design, a devenit distribuitor autorizat AGC de sticlă rezistență la foc PYROBEL și PYROBELITE în 2020. Deține toată tehnologia necesara pentru procesarea sticlei rezistenta la foc. În plus, deoarece este singurul procesator în România, Transparent Design poate oferi cele mai bune și rapide termene de execuție și livrare. Au în stoc de sticlă antifoc cu o durată de protecție de 30, 60 și 90 minute.

PYROBELITE și PYROBEL

  • PYROBELITE este cea mai subțire sticla antifoc și este capabilă să asigure protecție în caz de incendiu pentru maxim 60 min. Sticla PYROBELITE răspunde cu succes criteriilor claselor de siguranță EW30, EW60 si EI20.Datorită grosimii sale scăzute (7.9-12.3 mm), PYROBELITE este deseori utilizată pentru partiții și uși din sticlă. Pentru a avea efectul dorit, feroneria trebuie, de asemenea, sa fie una speciala, cu grad de protectie împotriva focului.
  • PYROBEL este un nou tip de sticlă antifoc, aceasta fiind create prin intercalarea mai multor folii intumescente. Aceasta este capabilă să asigure un grad de protecție ridicat împotriva emisiilor toxice, blocând în același timp și transferul de căldură între 30 și 120 de minute. Sticla PYROBEL răspunde cu succes criteriilor claselor de siguranță EL30 – EL120. Sticla PYROBEL poate fi utilizată atât pentru amenajarile interioare, cât și pentru cele exterioare. Este recomandată pentru ferestre, pereți și uși din sticlă. În plus, sticla PYROBEL HORIZONTAL poate fi folosită și pentru pardoseli și plafoane din sticlă, aceasta asigurând o protecție ridicată, conform clasei de siguranța EI pentru 30, 45, respectiv 60 de minute. În ceea ce privește compartimentarea, recomandăm PYROBEL VISION LINE deoarece acest tip de sticla permite folosirea mai multor panouri PYROBEL, acestea putand fi interconectare cu un silicon special transparent, obținând astfel pereți din sticlă cu rezistență la foc de dimensiuni mari, fără profile verticale.

PYROBEL și PYROBELITE vin cu o serie largă de avantaje:

  • Au calitate superioară, iar transparența sticlei poate fi totală
  • Au aplicații multiple: partiții, uși, pereți, pardoseli, plafoane, etc. 
  • Sunt personalizabile, acestea putând fi tăiate la cerere. Termenul de livrare este unul redus deoarece acestea pot fi prelucrate direct în fabrica Transparent Design

 

Ești în căutarea unei soluții optime pentru protecție împotriva incendiului? Contacteaza astazi specialiștii noștri pentru a afla mai multe detalii despre sticla antifoc PYROBEL și PYROBELITE.

Sus