Oferte locuri de munca top

Sticla imprimată digital – un nou trend în amenajarile interioare

Una dintre cele mai recente metode de personalizare a sticlei este imprimarea digitală cu cerneală specială pe bază de ceramică. Sticla imprimată poate aduce un plus de creativitate și personalitate în orice spațiu, fie rezidențial, fie comercial. Imprimarea digitală poate fi folosită atât în amenajările interioare, cât și în amenajările exterioare, deoarece aceasta oferă o rezistență sporită și nu își va pierde calitatea culorilor, imaginea păstrându-și chiar și cele mai mici detalii în timp.

Prin folosirea unui echipament special pot fi reproduse cu acuratețe maximă imagini la o rezoluție ridicată. În plus, imaginea imprimată poate fi împărțită în mai multe panouri, astfel, se pot acoperi spații de orice fel, inclusiv fațade de clădiri. 

Ce beneficii are imprimarea digitală?

Principalele beneficii ale imprimării pe sticlă sunt rezistența sporită la zgârieturi, umezeală, diferențe de temperatură, precum si raze UV. Mai mult, atât transparența, cât și nivelul de transluciditate și opacitate, alegerea culorilor și rezoluția imaginii pot fi controlate cu precizie datorită acestei noi tehnologii. În momentul de față, imprimarea digitală a sticlei este unica metodă recomandată pentru print-ul exterior (spre exemplu fațade). 

Ce utilaj folosim?

La Transparent Design dispunem de utilajul – VITRO JET FS8, marca TECGLASS SPANIA. VITRO JET FS8. Acesta este singurul utilaj din România ca mărime și tehnologie, ce oferă dimensiuni maxime de 6000 X 3000 mm.

Care sunt avantajele utilajului Vitro Jet FS8?

  • 16 capete de print VARIABLE DROP SIZE (VDS) – acestea permit adaptarea fluxului de cerneala (7 nivele), în funcție de gradul ridicat de opacitate sau de rezoluția înaltă a imaginii.
  • Sistem de uscare automată – permite uscarea sticlei simultan cu imprimarea, reducând astfel timpul de producție. În plus, această tehnologie este unică pe piața imprimării digitale și are rolul de a asigura un rezultat final de calitate, prin reducerea riscului de  contaminare cu praf a sticlei executate.
  • Rezoluție 1440DPI – această rezoluție poate ajuta la reproducerea cu acuratețe maximă a imaginilor și fotografiilor.

Ce întrebuințări are sticla imprimată?

Sticla imprimată poate fi utilizată atât la exterior, cat și la interior, astfel, aplicabilitatea acesteia în amenajari poate fi diversă: uși din sticlă, balustrade, pereți din sticlă, placări, mobilă sau chiar cabine de duș, dar și blaturi de bucătărie.

Iată câteva exemple:

Cabine de duș

În cazul în care pe piața nu găsești dimensiunile, modelul sau forma dorită, este important de știut că personalizarea cabinelor de duș poate fi realizată până în cel mai mic detaliu.

Uși din sticlă

Ușile din sticlă sunt versatile, elegante și durabile, permițând o întreținere ușoară, datorită sticlei securizate din care sunt fabricate. Pentru un plus de creativitate, poți opta pentru personalizarea acestora prin imprimarea digitală.

Placări bucătărie

Sticla imprimată poate fi folosită în bucătărie în locul tradiționalei faianțe, prin placarea pereților cu sticlă, în special între blat și corpurile suspendate.

Pereți din sticlă

Deoarece sticla este un material foarte versatil, chiar și pereții din sticlă pot fi ușor personalizați. Sticla poate fi folosită atât pentru compartimentare, cât și pentru placare.

Mobilier din sticlă

Sticla este materialul perfect pentru realizarea unor elemente de mobilier (mese, birouri, blaturi, etajere, mobilier comercial) care îmbină atât esteticul cât și funcționalul. Deși este considerat un material fragil, datorită noilor tehnologii de procesare, sticla este un material rezistent în timp, astfel, poate fi folosit cu încredere pentru diverse piese de mobilier. 

Despre Transparent Design

Transparent Design este o companie cu capital privat românesc ce își propune încă din 2015 să impună pe piața sticlei din România o altă abordare a relațiilor Companie – Client, ridicarea standardelor de calitate a produselor și respectarea cu strictețe a termenelor de producție și montaj. Transparent Design este cel mai mare procesator de sticlă plană din România, executând întreaga gamă de prelucrări cu utilaje proprii: tăiere sticlă, prelucrare CNC, emailare și print ceramic, laminare și securizare.

Sus