Oferte locuri de munca top

Statul a acordat ajutoare de peste 700 mil. euro pentru investitii

Ministerul Finantelor Publice a aprobat spre finantare prin bugetul de stat , in perioada 2007-2013, o lista de 68 de proiecte de investitii. Ajutorul financiar total acordat este de peste 727 milioane euro. Din aceasta suma ministerul a achitat deja 319,33 milioane euro.
Numai pentru 23 de proiecte din 2013 ministerul a alocat un ajutor de 215,47 milioane euro. Si aceasta suma a fost pe jumatate platita. Pana acum statul a platit 107,35 milioane euro.
Valoarea totala a proiectelor aprobate pe lista este de 3 miliarde euro.
Valoarea ajutorului de stat aprobat reprezinta doar un sfert din totalul investitiilor atrase prin acest mecanism de sprijin. De asemenea, ajutorul de stat aprobat acestor beneficiari va fi recuperat de catre statul roman prin contributii directe la bugetul general consolidat si bugetele locale pe termen mediu in proportie de 141%, respectiv 1,75 miliarde euro.
Printre principalii beneficiari de ajutor de stat in care au primit acorduri de finantare in anul 2013, in baza schemelor administrate de Ministerul Finantelor Publice, se afla companii cu capital strain de renume international precum: Daimler, IBM, Microsoft, Dell, Delphi, Continental Anvelope etc. dar si companii cu capital romanesc precum Adeplast etc.
Principalele proiecte finantate cu ajutor de stat si finalizate in anul 2013 sunt cele ale companiilor Pirelli, Dacia-Renault, Rombat, Contitech (parte a grupului Continental) etc.

Sus