Oferte locuri de munca top

Statie de topire a sticlei din fonduri europene

O noua instalatie de topire a sticlei va fi inaugurata in aceasta saptamana la Bucuresti.
Investitia a fost realizata in cadrul proiectului „Eficientizarea consumului energetic prin investitii in procesul de fabricatie a ambalajelor din sticla in cadrul Stirom SA”. Valoarea proiectului se ridica la 166 de milioane de lei.
Statia de sticla apartine companiei Stirom SA, producator de ambalaje din sticla, fiind cea mai moderna instalatie de topire a sticlei din Europa. Utilajul va aduce companiei economii la energia consumata de pana la 25%.
Proiectul este finantat in proportie de 60% din fonduri private si 40% din fonduri structurale comunitare, nerambursabile. Contributia europeana este de peste 51 de milioane de lei in timp ce fondurile bugetare alocate se ridica la peste 6 milioane de lei. Investitia se inscrie in Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice 2007 – 2013, Axa prioritara 4 „Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice”, Domeniul de interventie- „Energie eficienta si durabila, Operatiunea A „Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice.”
Stirom SA este singurul producator national de ambalaje din sticla cu o cifra de afaceri de 50 de miloane de euro si aproximativ 400 de angajati. Compania este si cel mai mare reciclator de sticla din Romania, cioburile recuperate fiind folosite in procesul de productie al ambalajelor de sticla.

Sus