Oferte locuri de munca top

Spitalul Judetean de Urgenta Bihor va fi extins de constructori romani

Proiectul de extindere a ambulatoriului corpului B al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor intră în linie dreaptă după ce a fost semnat contractul de achiziție publică.

Ambulatoriul nou, situat pe str. Gheorghe Doja nr.65, va fi construit cu finanțare din fonduri europene și din bugetul municipalității.

Valoarea contractului de lucrări este de circa 44,13 milioane lei fără TVA.

Durata de execuție este de un an și jumătate.

Proiectul este implementat de către municipiul Oradea, prin DMPFI.

Contractul a fost încheiat între Municipiul Oradea si asocierea formată din Precon Transilvania SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, Termoline SRL, Romger General Trade & Consulting, avându-i ca subcontractanți pe Al.Se.Ro Impex SRL și pe Medical Gazplus SRL.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare şi sociale, Operațiunea A – Ambulatorii și din surse proprii bugetare.

Actuala clădire a unității spitalicești va fi extinsă pe latura vestică și nordică, ocupând o parte din platforma existentă destinată accesului auto și parcării, o porțiune din spațiul verde existent și drumul de acces în spatele terenului aferent imobilului.

Suprafața construită a clădirii propuse este de 5.491 mp, iar suprafața desfășurată este de 30.290 mp.

Proiectul prevede și dotarea cu aparatură și mobilier medical, precum și cu mobilier non-medical necesar desfășurării activității ambulatoriului.

Spatii comerciale si de cazare, dezvoltate de antreprenori locali

Conform proiectului, la nivelul demisolului va fi extinsă zona de acces principal în spital, care să deservească zona de ambulator cu o zonă de foaier, cu birouri pentru internări/externări.

De asemenea, va fi amenajată o zonă de vestiare pentru pacienți și cadre medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie.

La nivelul parterului se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulatoriu, cu o legătură cu corpul B existent.

Perimetral vor exista diverse spații destinate unor specializări precum: ortopedie, chirurgie, toracică / vasculară / cardiovasculară, medicină internă, endocrinologie, neurologie, cardiologie, neurochirurgie, chirurgie plastică, chirurgie și urologie.

La nivelul etajului 1 se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulator, organizată similar cu nivelul parterului.

Legătura cu restul spitalului se va realiza prin intermediul a trei lifturi și o casă a scării.

La nivelul etajului 2 va funcționa zona administrativă.

Proiectul prevede o secție nouă ATI la etajul 3, iar legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusă, care face legătură atât cu corpul B, cât și cu corpul A existent.

„Dincolo de acest ambulatoriu va fi construită parcarea supraterană a spitalului, care va fi legată printr-o pasarelă pietonală de noua clădire. Când vor fi finalizate atât parcarea, cât și ambulatorul și va fi executată integral reabilitarea termică a corpurilor A și B ale spitalului, putem spune că spitalul va oferi condiții la standarde europene”, a precizat primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus