Oferte locuri de munca top

Sonea Sierra a vandut centrul comercial Le Terrazze

Sonae Sierra, dezvoltator si administrator de centre comerciale, si operatorul bancar ING, au vandut 90% din centrul comercial Le Terrazze din localitatea La Spezia, Italia. Cumparatorul este
Union Investment, compania internationala de administrare a investitiilor imobiliare.
Sonae Sierra va raspunde in continuare de serviciile de administrare a centului comercial si, pastrand 10% din Le Terrazze, va ramane partenerul Union Investment in compania joint venture.
Referitor la aceasta tranzactie Fernando Oliveira, CEO Sonae Sierra, a declarat: „Suntem bucurosi sa avem alaturi compania Union Investment ca actionar majoritar in Le Terrazze. Acest fapt este o dovada a inaltei calitati a activului si confirma strategia noastra de afaceri pe termen lung de reciclare a capitalului in vederea dezvoltarii viitoare, in paralel cu pastrarea unui drept de proprietate si a sarcinii de administrare a centrului.”
*Le Terrazze, rata de ocupare de 95%
Centrul comercial Le Terrazze a fost dezvoltat de Sonae Sierra impreuna cu ING Real Estate si inaugurat in 2012. Centrul are o suprafata inchiriabila de 38.455 m2 si detine aproximativ 2.000 de spatii de parcare. In 2013, Le Terrazze a fost vizitat de peste sase milioane de persoane, iar cifra totala a vanzarilor s-a ridicat la peste 73,6 milioane euro. Rata de ocupare este de 99,5%.
In Romania Sonae Sierra detine un centru comercial, River Plaza Mall in Ramnicu Valcea inaugurat in 2006 si are in dezvoltare trei proiecte noi: Adora Mall (Craiova), Park Lake (Bucuresti) si Ploiesti Shopping.

Sus