Oferte locuri de munca top

Sonae Sierra profită de revenirea pieţei europene

ParkLake 4 Dezvoltator şi manager de centre comerciale, Sonae Sierra a înregistrat o creştere a profitului cu 37% în perioada ianuarie-septembrie 2015 faţă de acelaşi interval al anului precedent, potrivit datelor financiare publicate de companie.

Valoarea profitului net a ajuns la 94,8 milioane de euro la finalul primelor nouă luni ale anului acesta. Doar în trimestrul III 2015, profitul net al Sonae Sierra a crescut cu 59%.

Vânzările chiriaşilor au crescut şi ele cu 2,6% pentru portofoliul european. Ţările ce au contribuit cel mai mult la această creştere au fost Italia, care a înregistrat o creştere de 6%, dar şi Spania, cu o creştere de 3,9%, şi Portugalia, cu 2,8%.

Rata globală de ocupare a portofoliului a fost de 95,1%, similar cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, a declarat: “Primele nouă luni ale lui 2015 s-au caracterizat prin îmbunătăţirea rezultatelor operaţionale şi consolidarea performanţei noastre financiare. Aşadar, Sonae Sierra îşi arată abilitatea de a profita de revenirea pieţei europene şi este gata să exploreze oportunităţile de creştere a afacerilor, precum a arătat în anunţul referitor la investiţia Sonae Sierra pe piaţa columbiană, dezvoltare care reprezintă expresia dorinţei noastre de îmbunătăţi expunerea companiei prin noi promoţii şi noi pieţe.”

Implementarea proiectului ParkLake, centrul comercial dezvoltat de Sonae Sierra în Bucureşti, continuă într-un ritm bun. Investiţia se ridică la 180 milioane euro şi cuprinde 70.000 mp suprafaţă închiriabilă.

Mai mult de 90% din această suprafaţă este deja închiriată sau precontractată. Inaugurarea este programată pentru anul 2016.

Sonae Sierra va investi, în 2015 şi 2016, 69 milioane euro în Portugalia.

Pe partea de servicii de închiriere către terţi, în afara celor şase contracte noi semnate din Spania, România şi Turcia, Sonae Sierra va începe să-şi ofere serviciile pentru şapte centre comerciale, printre care şi Mărăşti Parking din Cluj.

De asemenea, compania a semnat zece noi contracte de dezvoltare în ţări precum Italia, Rusia şi Turcia.

Compania Sonae Sierra deţine 46 de centre comerciale în 12 ţări. Valoarea totală de piaţă a acestora se ridică la peste 6 miliarde euro. De asemenea, compania administrează 85 de centre comerciale cu o suprafaţă închiriabilă totală de 2,4 milioane mp şi în jur de 9.100 de chiriaşi.

Sus