Oferte locuri de munca top

Sonae Sierra dezvolta primul sau centru comercial din Maroc

Sonae Sierra, specialist centre comerciale, va dezvolta in parteneriat cu Marjane, Al Futtaim si Societe d”Amenagement de Zenata (Groupe CDG) centrul comercial Zenata, din regiunea Casablanca. Investitia se va ridica la 100 milioane euro.
Compania va raspunde de furnizarea serviciilor de dezvoltare, inchiriere si administrare a proprietatii pentru centrul comercial.
Aceasta va fi prima investitie pe care Sonae Sierra o face in Maroc, dupa intrarea sa pe piata acestei tari, in martie 2011. In prezent, Sonae Sierra este deja responsabila de furnizarea serviciilor de dezvoltare, de administrare a proprietatii si/sau inchiriere pentru sapte centre comerciale din Maroc.
Centrul Comercial Zenata va avea o suprafata inchiriabila (GLA) de 90.000 mp, cu 250 de magazine si aproximativ 3.650 spatii de parcare. Centrul va dispune de 18 magazine ancora, incluzand Ikea si hipermarketul Marjane.
Pentru Fernando Oliveira, CEO Sonae Sierra, „Aceasta prima investitie a companiei Sonae Sierra in Maroc reprezinta reusita strategiei noastre de furnizare a serviciilor, care ne permite nu doar sa ne consolidam veniturile din exploatare, ci si sa ne largim cunostintele si reteaua de afaceri, pentru putea investi in noi centre comerciale pe pietele emergente. Este o satisfactie sa investim in acest centru si ne asteptam sa ne consolidam in continuare prezenta in Maroc.”
Sonae Sierra, detine 47 de centre comerciale, cu o valoare de piata de peste 5,6 miliarde de euro si este prezenta in 13 tari, de pe patru continente: Portugalia, Algeria, Azerbaijan, Brazilia, China, Columbia, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Romania, Spania si Turcia. Sonae Sierra administreaza si/sau inchiriaza 85 de centre comerciale si o suprafata totala inchiriabila de 2,7 milioane mp, care gazduiesc un numar de circa 8.300 de chiriasi. In 2013, Sonae Sierra a primit peste 406 de milioane de vizite in centrele comerciale pe care le administreaza. In prezent, Sonae Sierra are 6 proiecte in curs de dezvoltare, dintre care trei sunt pentru terte companii, si alte patru noi proiecte in plan.

Sus