Oferte locuri de munca top

Sonae Sierra a atins un profit net de 47,8 mil. euro

Sonae Sierra, specialist in centre comerciale, a realizat in prima jumatate a acestui an un profit net de 47,8 milioane Euro. Pe langa acest rezultat pozitiv, primele sase luni ale anului 2014 au fost marcate de continuarea cresterii rezultatelor operationale, ca si de intarirea orientarii internationale a Companiei, prin intrarea pe piata din China si prima investitie proprie in Maroc.
Rata globala de ocupare a portofoliului a atins 94,7%, in crestere cu 1,1%, comparabil cu aceeasi perioada a anului 2013, rezultat care demonstreaza calitatea activelor noastre si a managementului companiei in contextul macroeconomic al unei piete imobiliare de retail inca instabile in Europa.
Conform declaratiilor lui Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, „Prima jumatate a anului a consolidat tendinta de redresare a rezultatelor operationale inregistrate de portofoliul nostru, confirmand astfel semnele de redresare care au aparut inca din a doua jumatate a anului 2013.”
In perioada analizata, profitul direct a atins 21,9 milioane Euro, in scadere cu 26% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent, insa scaderea estemai mult decat compensata prin cresterea profitului indirect.
Profitul direct a fost influentat de vanzarea activelor in Europa la sfarsitul anului 2013, variatia nefavorabila a ratei medii de schimb a realului brazilian in prima jumatate a anului 2014 fata de prima jumatatea a anului 2013 si consolidarea structurii corporative pentru a sustine dezvoltarea companiei in noi zone geografice.
Vanzarea activelor din 2013 si costurile structurale pentru a sustine dezvoltarea pe noile piete au reprezentat de asemenea principalii factori care au dus la scaderea EBITDA in aceeasi perioada.
Profitul indirect de 26 milionae euro, comparabil cu un profit indirect de – 34 milioane Euro in prima jumatate a anului 2013, este legat mai ales de o contractie a randamentului activelor imobiliare (yield-urilor) in Portugalia si in Spania si de imbunatatirea activitatii operationale pentru activele din Europa si Brazilia.
Un eveniment important care a marcat aceasta perioada a fost obtinerea unei refinantari de 156 milioane de euro pentru datoriile a trei centre comerciale, lucru ce reflecta increderea bancilor nationale siinternationale in managementul si soliditatea companiei si a activelor sale.
La inceputul semestrului, Sonae Sierra a demarat constructia a doua noi proiecte: centrul ParkLake (Bucuresti, Romania), o investitie de 180 milioane euro, programat sa fie deschis in 2016, si proiectul de extindere si renovare a centrului Franca Shopping (Sao Paulo, Brazilia), unde conform programului lucrarile se vor finaliza in primul trimestru al anului 2015.

Sus