Oferte locuri de munca top

Somaco a achizitionat doua fabrici de elemente prefabricate

1797.jpg Producatorul de materiale de constructii Somaco a achizitionat de la Europrefabricate doua fabrici de elemente prefabricate din beton. Valoarea totala a investitiei se situeaza la 8 milioane de euro, incluzand si capitalul de lucru.
Cele doua unitati de productie nou intrate in portofoliul Somaco sunt amplasate la Timisoara si Targoviste si au fost construite in anul 2008. Acestea se adauga celorlalte 4 unitati de productie existente, din Buzau, Roman, Adjud si Teius.
„Prin aceasta achizitie, Grupul Somaco a devenit cel mare mare producator de elemente prefabricate de beton din Romania. Preluarea celor doua fabrici se inscrie in strategia noastra, care vizeaza diversificarea gamei de produse, largirea portofoliului de clienti si extinderea spre noi arii geografice. Am deschis astfel drumul catre lucrari de mare anvergura, localizate in orice colt al tarii, pe care le putem onora eficient din mai multe locatii. De exemplu, pentru lucrarile din zona Bucuresti putem livra structuri prefabricate din 3 fabrici – Buzau, Targoviste si Teius”, a declarat Gabriel Colobatiu, director general al Somaco Grup Prefabricate.
Capitalul necesar achizitiei celor doua fabrici a fost asigurat de Oresa Ventures, compania suedeza care detine Grupul Somaco, a asigurat capitalul pentru achizitia Europrefabricate, atat prin contributie financiara directa, cat si prin atragerea de imprumuturi bancare.
In ultimii 5 ani, Grupul Somaco a investit alte 13 milioane de euro pentru extinderea capacitatii de productie si a gamei de produse, pentru retehnologizare si instruirea personalului.
Portofoliul sau de produse cuprinde sistemul de zidarie si termoizolatie din BCA si gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructura electrica.

Sus