Oferte locuri de munca top

Soluții tehnice inovatoare, care răspund provocărilor actuale din industria fundațiilor speciale

În contextul în care autoritățile gestionare de infrastructură, dezvoltatorii, dar și industria construcțiilor, la nivel macro, întâmpină provocări din ce în ce mai diverse  – de la încadrarea în standarde de sustenabilitate tot mai stricte, eficientizarea economică a proiectelor fără a face rabat de la calitate și siguranță, constrângeri de spațiu și caracteristicile mecanice slabe ale terenurilor disponibile –  este nevoie de soluții inovatoare care să răspundă acestor provocări și să asigure o sustenabilitate demonstrată pe toată durata de exploatare a construcției, nu numai în faza de execuție.

Sustenabilitatea într-un proiect complex de fundații speciale înseamnă, în primul rând,  alegerea soluției tehnice optime încă din etapa de proiectare, prin adoptarea tehnologiilor și utilajelor moderne, eficiente, care permit reducerea consumului de materiale cu emisii mari de CO2, dar care oferă și un mai mare control și o mai bună coordonare a activităților din perioada de execuție și, implicit, a termenelor de livrare.

De peste 30 de ani, SBR Soletanche Bachy își folosește expertiza geotehnică în fundații speciale pentru a oferi o gamă complexă de soluții geotehnice și de fundare: de la sisteme de fundare de adâncime până la îmbunătățiri de teren, sprijiniri sau incinte etanșe în zone urbane.

Toate soluțiile tehnice patentate de Soletanche Bachy la nivel de grup se bazează pe o serie de inovații cu ajutorul cărora obținem proiecte mai eficiente, respectând toți parametrii de siguranță și având în același timp un consum de materiale mult mai redus, ceea ce se reflectă automat în emisii de CO2 reduse. Le prezentăm în continuare pe cele mai utilizate dintre aceste soluții.

Soluții de malaxare în adâncime a pământului – Springsol, Geomix, Trenchmix

Suntem pionieri și lideri la capitolul tehnologii care utilizează pământul in situ (din amplasament) drept material de construcție, numite și soluții de malaxare în adâncime a pământului – Springsol, Geomix, Trenchmix. Cu ajutorul lor, reducem semnificativ consumul de beton sau ciment, materiale responsabile pentru aproximativ 95% din emisiile de gaze cu efect de seră în industria construcțiilor.

Springsol®

Springsol® este un procedeu de stabilizare a pământurilor și îmbunătățire a terenului de fundare prin metode de malaxare în adâncime, care se diferențiază de majoritatea procedeelor cu aplicații similare, prin flexibilitatea utilizării în spații limitate și prin folosirea pământului din amplasament ca material de construcție. Astfel, Springsol® este o soluție rapidă și nepoluantă de malaxare în adâncime, folosită în:

  • lucrările de infrastructură prin realizarea de coloane de pământ stabilizat sub linii de cale ferată fără întreruperi semnificative ale traficului;
  • sisteme de ancoraje de teren;
  • reutilizarea fundațiilor existente pentru a prelua încărcări mai mari;
  • consolidarea fundațiilor existente;
  • structuri ale căror pardoseli au suferit deformaţii în urma tasării terenului de fundare (de exemplu din cauza pământurilor sensibile, a celor cu materie organică sau destructurate).

Trenchmix®

Soluția Trenchmix® este una dintre tehnicile noastre inovatoare de malaxare a pământurilor în adâncime prin utilizarea terenului de fundare ca material de construcţie. Spre deosebire de tehnicile tradiționale, este o metodă rapidă, eficientă și prietenoasă cu mediul, utilizată în realizarea incintelor și îmbunătățirea și stabilizarea terenurilor de fundare. Această soluție acoperă o gamă largă de provocări, precum:

  • realizarea de ecrane de etanşare pentru diguri și baraje, în jurul zonelor poluate;
  • stabilizarea platformelor de lucru, taluzurilor, pământurilor lichefiabile;
  • îmbunătățirea terenului de fundare pentru depozite industriale, spații logistice și infrastructuri liniare, cum ar fi terasamente de cale ferată și autostrăzi.

Geomix®

Soluția Geomix® reprezintă combinația dintre expertiza recunoscută a Soletanche-Bachy în tehnica de malaxare în adâncime și tehnologia Hydrofraise®.

Este una dintre soluțiile noastre tehnice inovatoare, folosită în execuția lucrărilor geotehnice speciale de stabilizare în adâncime a pământurilor prin malaxare, fără a fi necesară evacuarea pământului din teren.

Procesul Geomix® a fost utilizat până acum:

  • local: pentru excavații urbane, puțuri, ziduri de sprijin, reparații de cheuri, lucrări de îmbunătăţire a terenului de fundare (terenuri sensibile, degradate de prezența materiei organice sau lichefiabile);
  • internațional: pentru fundații speciale și incinte etanșe dedicate complexelor rezidențiale, clădirilor industriale și comerciale, depozitelor publice de deșeuri, tunelurilor rutiere și de metrou, aeroporturilor și centralelor nucleare.

Screwsol® – o tehnologie inovatoare de îndesare de diametre mari

O soluție tehnică inovatoare pe care am testat-o pentru prima dată în România în 2005 este Screwsol, singura tehnologie de îndesare de diametre mari capabilă să realizeze piloți de îndesare cu suprafața laterală filetată, fără excavare sau înlăturare de material din teren.

Este o tehnologie utilizată pentru fundațiile speciale din infrastructura de transport, dar și cea maritimă-fluvială, turbine eoliene, complexe industriale formate din silozuri și rezervoare, clădiri fundate pe radier general, centre logistice și clădiri comerciale cu structura în cadre fundate pe fundații izolate.

Biocalcis® – soluția care contribuie la consolidarea pământurilor prin injectare de microbi în teren și în beton

Soluția Biocalcis este o tehnică inovatoare care se folosește de injectarea de bacterii în teren și în beton – Sporosarcina pasteurii și de injectarea unei soluții responsabile pentru procesul de calcifiere (uree sau CaCl2), pentru a crea o serie de structuri cristalizate, cu rezultate extraordinare: cimentează pământurile din amplasament, consolidează pământurile conformate ca ziduri de sprijin, limitează fenomenul de lichefiere, tratează zonele supuse eroziunilor în cazul terasamentelor și al versanților, sporește capacitățile portante sub structurile supuse vibrațiilor etc. Această metodă este deja dovedită prin nenumărate teste și cercetări realizate în ultimii peste 10 ani.

CWS (Continuous Water Stop)® – soluția care contribuie la îmbunătățirea calității și etanșeității pereților mulați

Lucrăm și cu sistemul de etanșare CWS (Continuous Water Stop), o tehnologie patentată în anii ‘80 și folosită în continuare în industrie cu succes și astăzi. CWS este o altă soluție inovatoare, patentată la nivel de grup, care, față de metodele tradiționale de etanșare între panouri, contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității și etanșeității pereților mulați în timpul excavărilor la adâncimi mari, cât și la eficientizarea duratei de execuție.

 

***

 

Portofoliul nostru de soluții geotehnice complexe include și o expertiză solidă în construcția fundațiilor speciale pentru lucrările maritime, fluviale și portuare. Acestea vin cu un set de provocări și cerințe speciale, dar și cu exigențe atât asupra tehnologiilor de forare și excavare, cât și a materialelor utilizate. Toate soluțiile noastre pot fi folosite în astfel de proiecte de infrastractură maritimă și pot asigura un control foarte bun asupra materialelor folosite și asupra amestecurilor, dar și asupra tehnologiei de execuție și a echipamentelor folosite în acest sens, având un impact redus asupra amprentei de carbon, prin reducerea consumului de beton.

Sustenabilitatea obținută din timpul execuției unui proiect de fundații speciale înseamnă eficiență și pe termen lung, pentru că extinde durata de viață a construcției și a întregului proiect, indiferent dacă vorbim despre construcții civile sau infrastructură.

 

 

Sus