Oferte locuri de munca top

Sixense România: Afaceri de aproape 1 milion de euro în 2022, din servicii de urmărire a comportării în timp a construcțiilor

Mariana Garștea, Director General Sixense România

Sixense România, companie specializată în soluții de monitorizare a comportării construcțiilor în timp, a încheiat anul 2022 cu afaceri totale de aproximativ 950.000 de euro, în creștere cu 78% față de anul anterior. Creșterea cifrei de afaceri a companiei, ce oferă servicii de nișă cu o importantă componentă digitală în industria de construcții din România, s-a produs în condiții de profitabilitate.

Unul dintre factorii care au dus la creșterea business-ului Sixense România în 2022 a fost implicarea mai mare în proiecte publice. Aproximativ 60% din cifra de afaceri a companiei anul trecut a provenit din servicii oferite în proiecte de infrastructură de transport, unde Sixense România monitorizează atât proiecte de autostradă, cât și poduri. Proiecte cum ar fi: Lot 3 Autostrada Lugoj-Deva, Podul nou Agigea, Pod Ulmeni sau Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf sunt câteva dintre cele mai reprezentative din portofoliul curent al companiei, din categoria de infrastructură.

De asemenea, un alt aspect care a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a fost extinderea echipei și a activității la nivel național. În prezent, compania poate deservi nevoi ale gestionarilor de infrastructură sau ale dezvoltatorilor și investitorilor privați atât în București, cât și în zona de vest și de nord a țării (Cluj și Iași).

Sixense România oferă servicii și soluții digitale pentru sănătatea mediului construit, plasându-se la intersecția dintre două domenii: inginerie și tehnologie. Ca urmare, cele mai accesate servicii ale companiei în 2022 au fost: monitorizarea automatizată în timp real, testarea și monitorizarea podurilor, respectiv inspectările structurale.

Chiar dacă anul 2022 a fost unul cu multe provocări în industria construcțiilor, interesul pentru serviciile de urmărire în timp a construcțiilor a crescut foarte mult. De asemenea, remarc și deschiderea față de utilizarea de soluții digitale în acest sens și față de monitorizarea construcțiilor pe toată durata de viață, nu doar în etapa de execuție. Deși a fost un an marcat de creșterea costurilor la echipamente sau de blocarea anumitor investiții rezidențiale și office în Capitală, sunt de părere că preocuparea pentru sănătatea structurală a proiectelor de construcții este tot mai mare și are nevoie de specialiști bine pregătiți, care să știe cum să o traducă în soluții moderne, performante, ce eficientizează bugete pe termen lung”, a declarat Mariana Garștea, Director General Sixense România.

Pentru anul 2023, compania își propune păstrarea ritmului de creștere, concomitent cu dezvoltarea business-ului prin digitalizarea proceselor operaționale, investiții în echipamente de monitorizare geotehnică și structurală și, nu în ultimul rând, pregătirea continuă a echipei sale de specialiști.

 

Despre Sixense România

Misiunea Sixense România este să optimizeze și să prelungească durata de viață a mediului construit, prin expertiză integrată și soluții digitale personalizate și inovatoare, fiind în strânsă colaborare cu proiectanți, consultanți, gestionari de infrastructură și alți profesioniști în construcții.

Compania oferă tehnologii de instrumentare și monitorizare a riscurilor structurale și geotehnice asociate șantierelor, precum și inginerie specializată pentru diagnosticarea, protecția și întreținerea activelor (asset management) și platforme informatice digitale. Sixense România este prezent de peste 12 ani pe piața locală și face parte din Sixense Group, lider mondial în domeniu.

Printre proiectele din portofoliul companiei se numără:  Prima secțiune – Linia de Metrou 5 București, Tunelele Daneș și Sighișoara, Linia de metrou 4 București, Pod nou Agigea, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Stadionul de fotbal Steaua, Pod Târnava, Pod Ulmeni, Neo Floreasca Lake, Aviației Tower, The Light, Millo 6, Tandem, Sema Park, Țiriac Tower, Ana Tower, Green Court C ș.a.

Compania este și membru fondator al Asociației Profesionale de Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS).

 

Sus