Oferte locuri de munca top

Sistemele de irigatii, ideale pentru intretinerea gradinilor

Posibilitatile de amenajare a gradinilor s-au dezvoltat foarte mult in ultimii ani.
Variantele sunt nenumarate in functie de gusturi, modul de utilizare a gradinii si mai ales de buget. Tot mai multi romani au inceput sa acorde atentie amenajarii gradinii ca spatiu de relaxare si divertisment.
Potrivit reprezentantilor Toskana Garten, piesa de rezistenta a unei gradini o reprezinta gazonul. Tipul de gazon va fi ales in functie de destinatia pe care o va avea curtea. Daca se doreste o curte care sa fie un spatiu de joaca, atunci se apleaza la o iarba mai robusta, care este mai rezistenta. Daca gazonul este doar decorativ, atunci se poate alege un soi de iarba mai subtire si mai finut.
Pentru a intretine gazonul reprezentantii Toskana Garten recomanda instalarea unor sisteme de irigatii. Sistemele de irigatii ale gazonului au numeroase avantaje: cu ajutorul lor se face economie la apa si se castiga timp, ele uda si in absenta proprietarului daca au fost astfel programate. Cu ajutorul sitemelor de irigatii gazonul va fi mereu verde si uniform. Totodata sistemul nu are nevoie de furtun sau alte accesorii si se obtine astfel si un efect estetic deosebit pentru gradina.
Dintr-o curte nu pot lipsi pavajele si aleile, care ii dau un farmec aparte si rustic. In functie de intrebuintare, aceste pavaje pot avea dimeniuni mari sau mai mici sau pot avea un design clasic sau modern.
Mobilierul de gradina reprezinta si el o piesa importanta in amenajarea acesteia. O gradina poate fi impodobita cu jardiniere, banci, mese si scaune de lemn, umbrare sau foisoare. Acestea din urma sunt deosebit de frumoase si reprezinta o locatie perfecta pentru relaxare in propria gradina.
De asemenea, pentru o gradina cat mai frumoasa sunt importante si decoratiunile, precum diverse felinare, arcade fabricate din fier forjat, ghivece deosebite de flori sau cascade.

Sus