Oferte locuri de munca top

Sika a inaugurat o noua fabrica de mortare si adezivi

2027.jpg Sika, producatorul elvetian de materiale de constructii, a inaugurat o noua fabrica in judetul Cluj, in localitatea Capusu Mare. Noua unitate are o capacitate de 50.000 tone anual si va produce intreaga gama de mortare si adezivi speciali pentru constructii, cu utilizare atat in domeniul industrial, cat si in cel rezidential.
„Noua noastra unitate de productie a devenit operationala din luna martie a acestui an, iar printre primele produse executate se regasesc mortare pentru pardoseli, impermeabilizare si adezivi. Mortarele si adezivii produsi aici se vor adresa pietei locale, dar vor ajunge si la export pe piete invecinate, precum Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria”, a declarat Laurentiu Stefanescu, director general Sika Romania.
Investitia in noua unitate de productie a fost sustinuta din fonduri proprii si va fi amortizata in maxim cinci ani, estimeaza domnul Stefanescu.
In urma inaugurarii noii unitati de productie, cifra de afaceri a companiei in Romania ar putea creste cu 5% in acest an. In plus, pentru 2014, Sika Romania vizeaza o crestere a profitabilitatii, prin reducerea costurilor.
Potrivit estimarilor companiei, in 2013, piata locala de mortare si adezivi a avut o valoare de circa 180 de milioane de euro , in scadere cu aproximativ 3% comparativ cu 2012. Pentru anul in curs insa, piata ar putea inregistra un avans usor, de 2-5%, prefigureaza domnul Stefanescu.
In ansamblu, piata de materiale chimice de constructii a atins in 2013 o valoare de aproximativ 770 de milioane de euro, in scadere usoara comparativ cu 2012, urmand ca, in acest an, sa creasca usor.
Pe termen scurt, Sika va lansa productia si pentru alte produse care, momentant, sunt importate de la subsidiarele din regiune.
La mijlocul anului trecut, Sika Romania a achizitionat de la compania Deutek hala de 2.000 mp din Capusu Mare, impreuna cu spatii de depozitare si birouri, amplasate pe un teren cu o suprafata de doua hectare, dar si echipamente constand in doua linii de productie complet automatizate, echipamente care ulterior au fost modernizate.
Sika mai detine in Romania o fabrica de aditivi la Brasov, inaugurata in anul 2008.

Sus