Oferte locuri de munca top

Sierra Fund a vandut doua centre comerciale din Italia

Sierra Fund, un fond de retail pan-European in care Sonae Sierra are o participatie de 50,1%, a vandut centrele comerciale Valecenter (Marcon, Venetia) si Airone (Monselice, Padova). Centrele au fost achiztionate pentru 144,5 milioane de euro de catre Blackstone Real Estate Partners IV si Blackstone Real Estate Partners VII („Blackstone”).
Potrivit lui Fernando Oliveira, CEO-ul Sonae Sierra, „Aceste tranzactii reflecta abilitatea noastra de a crea valoare pe termen lung pentru investitori in centrele comerciale pe care le administram, precum si strategia noastra de recirculare a capitalului pentru cresteri viitoare. Acest lucru ne permite sa ne continuam expansiunea internationala pe pietele in care operam in prezent si, in acelasi timp, pe noi zone geografice. Cautam in mod constant si activ oportunitati de a ne dezvolta afacerile in Italia, o tara-cheie pentru noi, unde ne mentinem o prezenta stabila, in care detinem trei centre comerciale si furnizam servicii tertilor pentru trei alte proiecte din tara.”
*Valecenter si Airone, centre comerciale de referinta
Valecenter a fost inaugurat in 1993 si achizitionat de Sierra Fund in 2005. Are o suprafata inchiriabila bruta de 59.839 mp si aproximativ 2.600 de locuri de parcare. In 2012, Valcenter a fost vizitat de peste cinci milioane de persoane iar vanzarile sale totale au depasit suma de 134 de milioane de euro.
Airone a fost inaugurat in 1997 si achizitionat de Sierra Fund in 2005. Are o suprafata bruta inchiriabila de 15.690 mp si aproximativ 1.200 de locuri de parcare. In 2012, Airone a fost vizitat de peste 2 milioane de persoane iar vanzarile totale au depatit suma de 16,2 milioane de euro.

Sus