Oferte locuri de munca top

Sibiu: Lucrarile din cartierul Vasile Aaron, finalizate

Lucrarile de reabilitare, modernizare si reconfigurare a spatiilor publice din cartierul Vasile Aaron din Sibiu s-au incheiat dupa aproximativ un an si jumatate de lucrari la retele, drumuri si parcari. Investitiile au depasit 32 milioane lei, anunta reprezentantii municipalitatii.
Reteaua de apa din cartierul Vasile Aaron a fost modernizata in cadrul proiectului de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare finantat din fonduri structurale pe POS Mediu. In total s-au inlocuit aproape 4.500 de metri de retea cu conducte de polietilena de inalta densitate si s-au amenajat hidranti.
Reteaua de canalizare a fost modernizata in acest cartier in 2007, in cadrul proiectul finantat din fonduri ISPA.
Dupa finalizarea lucrarilor la retele, Primaria Sibiu a contractat lucrari de modernizare si reabilitare a carosabilului si trotuarelor. In total, aproape 50.000 de metri patrati de carosabil si peste 25.000 de metri patrati de trotuare au fost modernizati in acest cartier.
De asemenea, au fost realizate si reconfigurate parcari in suprafata de peste 21.000 de metri patrati. In intreg cartierul au fost create aproximativ 3.000 de locuri de parcare.
In total, valoarea lucrarilor de infrastructura insumeaza 28,11 milioane lei, fonduri care au provenit din bugetul local.
La aceatea s-au adaugat lucrarile de reparatii si reconfigurari ale sistemului de iluminat public. Au fost utilizati 40 de stalpi de beton, 200 de stalpi metalici si peste 13 km de cablu, reteaua de iluminat fiind astfel imbunatatita.
Lucrarile mentionate mai sus sunt completate de cele de reparatie a viaductului care uneste cartierul Vasile Aaron de cartierele Lazaret, Gusterita si Broscarie. Pe un sens al viaductului lucrarile la structura s-au finalizat deja. Contractul pentru acest proiect are o valoare de 4,6 milioane lei, fara TVA.

Sus