Oferte locuri de munca top

Sibiu: Investitii necesare pentru reducerea emisiilor nocive

Municipiul Sibiu ar avea nevoie de investitii de aproximativ 292 milioane de euro pana in 2020 pentru a atinge scopul de scadere a emisiilor nocive, asumat la semnarea acordului Conventiei Primarilor.
Printre aceste proiecte se numara: reabilitarea termica a cladirilor, reabilitarea sistemului de iluminat public, dar si a sistemelor de iluminare in gospodarii, modernizarea sistemului de canalizare, a parcului auto, impadurirea dar si stocarea energiei electrice.
In scopul atingerii obiectivelor asumate Primaria a elaborat un Plan de Actiune privind Energia Durabila al Municipiului Sibiu bazat pe rezultatele inventarului de referinta al emisiilor CO2 (realizat de Institutul Roman de Energie), prin care se cuantifica volumul emisiilor de CO2 datorate consumului de energie al Sibiului la nivelul anului 2012.
Masurile PAED privesc cladirile, iluminatul public, retelele de apa si canalizare, parcul auto municipal, transportul public si planificarea teritoriului.
Studiul a fost realizat de o firma specializata care a adunat date statistice de la institutiile abilitate. In baza acestor date, planul stabileste, spre exemplu, faptul ca suprafata verde care corespunde fiecarui locuitor din Sibiu este de 23,86 metri patrati, un indicator extrem de important in stabilirea nivelului de poluare si a confortului. De asemnea, acesta ofera informatii cu privire la temperaturile medii si cantitatile de precipitatii.
Referitor la conditiile de locuit, conform acestui studiu numarul de locuinte a crescut in 2012 comparativ cu 2002, in 2012 fiind inregistrate peste 66.000 de locuinte in municipiul Sibiu
Datele oferite arata clar si o crestere a consumului de energie electrica.
Daca masurile propuse vor avea succes, specialistii estimeaza ca acest consum final de energie al municipiului in 2020 comparativ cu 2012 se va reduce cu aproximativ 342.000 de MWh, rezultand o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 87.000 de tone.

Sus