Oferte locuri de munca top

Sibiu: contract incheiat pentru reabilitarea a patru strazi

2474.jpg Primaria Sibiu a incheiat contractul pentru executia lucrarilor de modernizare a Caii Gusteritei, strazilor Macaralei si Otelarilor din cartierul Lazaret si a strazii Magheranului din cartierul Tiglari.
Contractul a fost semnat la inceputul acestei saptamani de catre Primarul Klaus Iohannis si reprezentanti ai asocierii Geiger Transilvania – SC Constructii SA – SC Universal Business SA. Valoarea acestuia va fi de 14,21 milioane lei (fara TVA).
Calea Gusteritei va fi modernizata pe portiunea dintre sensul giratoriu de la intersectia cu strada Macaralei pana la podul peste Cibin, aceasta portiune masurand aproximativ 1 km. Constructorul va moderniza retelele de apa si canalizare, va reface carosabilul (11.000 mp), trotuarele si spatiile de parcare, reteaua de iluminat public, va amenaja piste pentru biciclete si spatii verzi si va amplasa mobilier stradal nou.
Strada Macaralei masoara aproximativ 300 de metri si face legatura dintre strada Otelarilor si Calea Gusteritei. Si pe aceasta strada vor fi modernizate retelele de apa si canalizare, carosabilul si trotuarele.
Strada Otelarilor va fi supusa de asemenea unor lucrari de modernizare a retelelor de apa si canalizare, a carosabilului si trotuarelor, a spatiilor de parcare si a zonelor verzi pe intreaga lungime a strazii care masoara 940 de metri. Pe aceasta strada vor fi montate si rasteluri de biciclete si cosuri de gunoi.
Pe strada Magheranului se va reface reteaua de apa in cadrul acestui contract, reteaua de canalizare fiind recent reabilitata in cadrului proiectului finantat din fonduri structurale. Constructorul va moderniza carosabilul, trotuarele si spatiile de parcare, zonele verzi, mobilierul urban si iluminatul public.
Termenul de executie a lucrarilor este de 18 luni, contractul prevazand cinci ani de garantie.

Contractul de finantare din fonduri structurale a fost semnat in luna august 2013, valoarea totala a proiectului fiind de 28,53 milioane de lei. Aceasta suma va fi utilizata pentru plata proiectarii, a dirigentiei de santier si a lucrarilor propriu-zise.

Sus