Oferte locuri de munca top

Sfaturi de mobilare și amenajare a unei bucătării mici

În apartamentele mici de bloc, bucătăriile spațioase sunt greu de găsit. Dar chiar și așa, o bucătărie mică poate deveni și un mediu plin de confort, cu câteva trucuri simple de decorare și amenajare a mobilei.

  1. Mobilier suspendat

Nu pierdeți niciun centimetru de spațiu cu mobilierul supradimensionat care blochează drumul. Asta nu înseamnă că bucătăria trebuie să fie complet fără dulapuri. În schimb, puteți opta pentru modelele suspendate, care sunt fixate pe pereți și economisesc spațiu.

  1. Rafturi suprapuse

O alternativă și mai practică la mobilier sunt rafturile. Pe lângă faptul că adaugă stil, acestea reprezintă o măsură practică pentru a economisi spațiu. Este posibil să le instalați deasupra chiuvetei, lăsând întotdeauna farfurii, pahare, căni, ustensile și alte obiecte la îndemână. Trebuie doar să păstrați rafturile organizate, deoarece dezordinea tipică din bucătărie va fi, de asemenea, vizibilă.

Mobila bucatarie – oferte (eMAG)

  1. Deasupra și dedesubtul dulapurilor

Mobilierul din bucătăria mică nu este personalizat? Acesta poate fi un avantaj! Dacă vedeți spații libere deasupra și dedesubtul dulapurilor, profitați de ocazie pentru a pune cutii de plastic în care să depozitați vase, electrocasnice și tot ce nu încape în dulap și pe rafturi.

  1. Folosiți pereții

Atunci când decorează o bucătărie mică, mulți oameni uită de pereți. Și, deși s-ar putea să nu pară la prima vedere, pot ajuta la optimizarea spațiului. Pe lângă dulapuri și rafturi, pereții pot adăposti plăci cu găuri care organizează ustensilele sau bare magnetice pentru a ține cuțitele și alte accesorii. Deasupra chiuvetei, de exemplu, este posibil să instalați bare cu cârlige și scurgere pentru vase și tacâmuri, care ajută la economisirea spațiului pe blat.

Mobila bucatarie –descopera ofertele

  1. Rafturi suspendate

V-ați gândit să profitați și de tavan în bucătărie? E foarte simplu, cu niște rafturi suspendate, cu lanțuri și câteva scânduri pe care puteți depozita oale, veselă, ba chiar și aparate electrocasnice mici, precum blender, mixer sau filtrul de cafea. Economisești astfel spațiu în mobilierul oricum îngrămădit și profiți la maximum de spațiul disponibil.

  1. Cârlige peste tot

Puteți instala cârlige oriunde doriți: pe ușa mobilierului, pe blatul chiuvetei, pe frigider, pe pereți, în spatele ușii… Oriunde vă duce imaginația. Este o priză bună pentru organizarea articolelor simple de zi cu zi, precum mănuși de cauciuc, cârpe de curățat și multe altele.

  1. Aparate de uz casnic

Nu există altă variantă: dacă ai o bucătărie mică, încearcă să cumperi și aparate electrocasnice cu dimensiuni adaptate acesteia. În loc de blaturi convenționale, de exemplu, profitați de blatul compact de lângă chiuvetă. Și puneți accentul pe cât posibil pe aparate electrocasncie încorporate, care să profite de fiecare centimetru pătrat al bucătăriei.

Mobila bucatarie – oferte

  1. Culori neutre

Știați că optarea pentru culori deschise și neutre atunci când vă decorați bucătăria vă poate ajuta la optimizarea spațiului? Acest lucru se întâmplă deoarece culorile influențează iluminarea mediului, sporind senzația de spațiu. Lăsați cele mai puternice nuanțe pentru detalii precum picturi, autocolante de perete și alte obiecte de decor.

  1. Numai ceea ce este necesar

În cele din urmă, merită să reflectați la ceea ce contează cu adevărat pentru dvs atunci când planificați și decorați o bucătărie mică. Amintiți-vă că, în spații limitate, mai puțin este mai mult.

Ține cont de frecvența utilizării electrocasnicelor, de exemplu, pentru a ști dacă ai cu adevărat nevoie de fiecare dintre ele. Poate că nu mai mănânci pâine, caz în care nu mai ai nevoi de toaster sau sandwich-maker, pentru a da doar un exemplu.

  1. Organizarea este cuvântul cheie

De multe ori, ceea ce ocupă cu adevărat spațiu într-o bucătărie mică este lipsa de organizare a articolelor de zi cu zi. Recipientele goale, tigăile uitate, pungile cu condimente și alte articole pot face ca bucătăria să arate aglomerată.

Vestea bună este că puteți rezolva cu ușurință această problemă. Cutiile de organizare, de exemplu, rezolvă problema cu dezordinea și fac ca bucătăria mică să fie mai îngrijită. Pentru tigăi, trucul este acesta: Așezați-le una în cealaltă, de la cea mai mare la cea mai mică. Același lucru este valabil și pentru vasele de plastic, pentru oale sau cratițe sau chiar pentru farfurii.

Sus