Solplanet x AeroFix

Sectorul construcțiilor mai productiv cu instrumente inteligente Doka

Planificarea și execuția în construcții devin din ce în ce mai complexe. Desfășurarea activităților într-un ritm rapid, dar fără pierderea productivității, acestea sunt provocările cu care se confruntă companiile de construcții în prezent. Pentru a face față acestor provocări, industria construcțiilor integrează progresiv soluții cu un caracter digital.  

Din acest motiv, Doka a colaborat cu clienții săi la dezvoltarea unei game ample de soluții digitale concepute să abordeze cele mai des întâlnite „puncte critice” ale industriei construcțiilor în planificarea și implementarea unui proiect și să faciliteze funcționarea în mod mai eficace din punct de vedere economic.

Digitalizarea este viitorul, iar noi, ca și companie, investim de mulți ani în această direcție.  Ne-am axat pe soluții digitale care vizează optimizarea proceselor de execuție și contribuie la creșterea nivelului de productivitate pe șantiere cu accent pe optimizarea fluxurilor de lucru, o mai mare transparență și calitate superioară a construcției. Aceste soluții sunt practice, ușor de utilizat și axate pe nevoile clientului, dezvoltate pentru rutina de zi cu zi, fără să necesite o pregătire tehnică laborioasă”, a declarat Adina Bucovici, director Doka România.

În viitorul apropiat, construcțiile virtuale vor deveni un standard. Conectivitatea și automatizarea în sectorul construcțiilor vor continua să crească. Pentru Doka, aceasta înseamnă că, datorită VDC (Virtual Design and Construction)/ BIM (Building Information Modeling), soluțiile de cofrare pot fi aliniate chiar mai precis în procesul de construcție și, astfel, pot spori semnificativ succesul unui proiect de construcție.

Easy Formwork Planner este o aplicație mobilă care permite clienților să elaboreze facil planuri de cofrare, inclusiv vizualizări în format 3D și lista materialelor necesare, direct pe șantier cu ajutorul unui smartphone, independent de capacitățile tehnice disponibile. În plus, această aplicație oferă o legătură directă cu magazinul online Doka. Easy Formwork Planner este concepută special pentru proiecte de construcție de anvergură mică și medie, oferind un sprijin valoros în cazul modificărilor pe termen scurt.

Serviciul inovator Concremote este deja un partener indispensabil pe numeroase șantiere. Concremote determină rezistența betonului în amplasament în timp real printr-un sistemul unic de măsurare și decizie digitală. Aplicația determină cel mai rapid moment posibil pentru decofrare sprijinind planificarea pe termen scurt în termeni de personal, echipamente și etape de lucru ulterioare, economisind timp şi costuri pe șantier. Cu ajutorul Concremote se pot compara diferite amestecuri de beton, astfel se poate alege cea mai economică variantă pentru proiect.

Cu aplicația Doka AR-VR, clienții pot experimenta soluțiile de cofrare Doka în realitatea augmentată și virtuală. Aplicația permite vizualizarea soluțiile de cofrare Doka proiectare 3D, în mărime naturală în realitatea virtuală. O vedere suplimentară 3D a modelelor, precum și cititorul de coduri QR, reprezintă caracteristici suplimentare ale aplicației. Modelele 3D individuale oferă, de asemenea, opțiunea ascunderii și afișării componentelor, sau apelarea unei secvențe animate a construcției.

Aplicația Doka Tools reprezintă un instrument digital de calcul foarte util care îi ajută pe operatorii în construcții să planifice cofrajele pentru pereți și planșee: în doar câteva secunde se pot optimiza componentele pentru sistemul Dokaflex, stabili viteza maximă de ridicare sau presiunea maximă a betonului proaspăt în cadrul procesului de betonare. Metodele consumatoare de timp, care necesită mult efort, pentru a calcula cantitățile optime de echipamente aparțin trecutului de acum.

DokaXact este primul sistem wireless interactiv, bazat pe senzori, pentru poziționarea precisă a elementelor de cofraj, ajutând echipele în șantier să construiască rapid, ușor și cu o înaltă precizie, clădiri înalte cu nuclee de beton. Instrumentul digital este potrivit pentru elemente structurale verticale în proiecte de infrastructură și energie. DokaXact este un asistent digital de amplasare,  pentru fazele de cofrare, armare și turnare a betonului. Monitorizarea în timp real a întregului cofraj de perete, precum și raportarea detaliată și opțiunile de analiză sunt, de asemenea, elemente cheie pentru o productivitate mai mare în șantier și o calitate ridicată a execuției.

Doka Manuals (Manuale Doka), o aplicație atractivă care cuprinde instrucțiuni de asamblare și informații tehnice de bază despre sistemele de cofraj Doka. Documentele sunt disponibile și offline (Android și iOS) și cu funcția de partajare, conținutul este ușor de distribuit clienților și colegilor.

Planificarea este acum mult mai ușoară cu Doka Formwork Design Software. Doka vă oferă un pachet complet pentru proiectarea optimă a cofrajelor pe şantier: DokaCAD 9 pentru Revit, Tipos 9 și DokaCAD 9 pentru AutoCAD.
Portalul pentru clienți myDoka oferă clienților servicii premium de asistenţă pentru gestionarea eficientă a echipamentelor de cofrare. De pe PC, tabletă sau smartphone, clienții își pot accesa foarte ușor informații despre proiectele lor, indiferent de moment. Portalul myDoka oferă acces rapid la stocul real din șantiere sau avize, clienții pot face retur de materiale sau transfer de materiale între șantierele lor.

Cu propriul său magazin online, Doka este capabilă să valorifice potențialul oferit de digitalizare în comerţul electronic. Clienții au acces la sisteme, componente și accesorii de cofrare, în orice moment. În plus, în lunile martie și aprilie, clienții pot beneficia de promoții speciale cu ocazia aniversării unui an de existență a Doka Online Shop în România.

Despre upbeat construction – servicii digitale pentru o productivitate crescută:

Gândeşte-te la o melodie care te motivează și te inspiră, un ritm care îţi aduce zâmbetul pe buze și te face instantaneu să te mişti. Asta înseamnă să fii upbeat. Exact așa ne dorim să dezvoltăm industria construcțiilor și să stabilim ritmul pentru o execuţie a structurii mai eficientă, prin serviciile digitale pe care le oferim. Suntem orientați întotdeauna către utilizator, cu motivaţia  de a-l susţine în munca sa.

 

Despre Doka

Cu o tradiție de peste 150 de ani, Doka este unul din liderii mondiali în domeniul dezvoltării, producției, vânzării și închirierii de sisteme de cofrare pentru toate sectoarele din  industria construcțiilor. Cu peste 160 de locații în peste 70 de țări, Doka beneficiază de o rețea eficientă și asigură suport tehnic firmelor de construcții  pentru echipamentele de cofrare. Doka este membru al grupului Umdasch și este prezentă în România de 22 de ani.

 

Easy Formwork planner – Planificarea 3D a cofrajelor, direct de pe dispozitivele mobile

© Doka

 

 

Aplicația Doka AR-VR este o aplicație mobilă interactivă, care combină tehnologiile de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR).

 

© Doka

 

Concremote, Calculator pentru maturitatea betonului, monitorizarea betonului, testarea rezistenţei betonului

 

© Doka

 

Platforma pentru clienți myDoka oferă acces în timp real la situația stocurilor și mișcărilor din șantier.

© Doka

 

 

Sus