Oferte locuri de munca top

Sectorul 4: Proiecte menite sa le faca viata mai buna locuitorilor din sudul Bucurestiului

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4,

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4,

Cele mai multe dintre proiectele de investiții ale Sectorului 4 sunt finanțate, în principal, cu fonduri nerambursabile.

 

 

 

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, ne-a de­clarat: “Avem deja în pregătire și alte proiec­te menite să le facă viața mai bună locuitori­lor din sudul Bucureștiului. Spre exemplu, anul acesta vom începe să lucrăm pentru ex­tinderea cu încă 4 hectare a Parcului Tudor Arghezi, vom finaliza proiectul tehnic pentru un bazin de înot olimpic, pentru un teatru în Sectorul 4, dar și pentru un nou centru edu­cațional (grădiniță și școală), în proximitatea parcului Tudor Arghezi. Pentru toate aceste proiecte vom avea, cu siguranță, finanțare europeană, șansă uriașă pe care comunitățile noastre o primesc ca urmare a parteneriate­lor pe care le-am încheiat la nivel european, ca parte activă a Uniunii Europene”.

Cu fonduri nerambursabile de peste 1,3 mili­arde de lei au fost finanțate anul trecut lucră­rile de reabilitare termică a peste 200 de blo­curi de locuințe, lucrări finanțate din fonduri europene și/sau naționale.

Aceeași sursă de finanțare a fost “motorul” și al altor investiții derulate în anii trecuți în Sectorul 4, cum ar fi Parcul Tudor Arghezi, Stația de Metrou Tudor Arghezi, Pasajul Europa Unită, stația ISU Perșani sau Clinica de Stomatologie.

Linie de metrou de la Gara de Nord la Gara Progresul

Constructorul care va realiza acest proiect va fi desemnat în anul curent, urmând ca execu­ția lucrărilor să înceapă anul viitor.

Pentru contractul cu valoarea estimată de peste 11,39 miliarde de lei, fără TVA, au fost depuse trei oferte. Acestea au termen de evaluare finele lunii iunie.

Extinderea magistralei M4 de metrou este cea mai mare investiție în infrastructura ma­re, derulată la ora actuală în București. Finanțarea este din bani europeni nerambur­sabili, accesați prin Programul Transport 2021-2027.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea 14 sta­ții, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 11 km, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa te­ritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al co­munei Jilava din județul Ilfov.

Cele 14 stații ale noului traseu vor fi: Gara de Nord 2, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului și Progresul.

Doi ani va dura proiectarea și alți cinci execu­ția lucrărilor.

Extinderea magistralei M2 de metrou până în comuna Berceni

Planul primarului Daniel Băluță este să fie construite două stații de metrou în comuna Berceni, aflată la sud de Sectorul 4. În vecină­tatea acestora vor fi amenajate trei mari par­cări de tip park&ride.

Investiţia face parte din proiectul de extinde­re a magistralei M2 de metrou, Pipera- Berceni, dincolo de Şoseaua de Centură, pâ­nă în comuna Berceni, în continuarea staţiei “Tudor Arghezi”, construită deja pe Şoseaua Berceni.

Pasajul Apărătorii Patriei

Lucrările au început anul trecut, iar stadiul fi­zic este de peste 90 % relocare si moderniza­re rețele, 90 % execuție piloți forați și a înce­put execuția infrastructurii podului.

Pasajul Apărătorii Patriei va fi în continuarea pa­sajului Europa Unită, dat în folosință din 2023.

Noul pasajul va avea lungimea de 860 m, do­uă benzi pe sens și traversează Șoseaua Berceni, dinspre Turnu Măgurele spre strada Sergent Ion Iriceanu.

Va fluidiza traficul rutier pe inelul median de circulație al Capitalei. Construcţia va fi prevă­zută cu sistem de iluminat pe stâlpi şi panouri fonoabsorbante.

Maternitatea “Sf. Ioan”

Sectorul 4 construiește cea mai nouă și mai modernă maternitate din țară la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan”. Lucrările sunt în fază incipientă.

Pentru edificarea acestei noi facilități medica­le, Sectorul 4 va folosi fonduri europene de 50 de milioane de euro.

Noua maternitate va funcționa în două cor­puri de clădire, cu regimul de înălțime de S+P+3E, respectiv S+P+4E. Va avea o suprafa­ță construită desfășurată de aproximativ 13.000 mp.

Centru de diagnostic, tratament și cer­cetare a tuberculozei pentru Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Acest centru este realizat ca urmare a asocie­rii dintre Sectorul 4, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Ministerul Sănătății.

Lucrările au început în urmă cu opt luni. A fost finalizată construirea clădirii și se lucrea­ză la instalații și interioare.

Noul spital de pneumoftiziologie va avea o capacitate de 115 paturi, dintre care 19 de te­rapie intensivă, trei săli de operație și labora­toare de cercetare și analize.

Consolidarea și reabilitarea clădirilor pentru școli și grădinițe

17 unități de învățământ preuniversitar de stat se afă în proces de consolidare/ reabilita­re/ extindere/modernizare. Lucrările sunt rea­lizate în proporție de 40-90 %, urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului.

Din totalul celor 57 de unități de învățământ preuniversitar de stat, 20 fac obiectul unor noi cereri de finanțare prin PNRR și POR.

Deja 1,2 miliarde lei au fost accesați din PNRR pentru consolidare/modernizare.

Tot din PNRR, 85 de milioane de lei au fost ac­cesați pentru dotarea cu mobilier si echipa­mente digitale a tuturor școlilor și grădinițe­lor din Sector. n

Etichete:
Sus