Oferte locuri de munca top

Scule electrice pe care este bine să le ai la îndemână

Atunci când diverse reparații minore sunt necesare acasă, preferi să le rezolvi singur, pentru a economisi timp și bani. Pentru aceasta, ai nevoie de scule electrice de calitate și de puțină îndemânare, pentru a le manevra corect. Iată două unelte de care ai nevoie în casă, pentru a te ocupa cu succes de micile reparații necesare!

Bormașina

Aceasta este una dintre cele mai utile unelte pe care le poți avea în casă. Nu de puține ori, se întâmplă să ai nevoie de o bormașină, pentru a efectua mici reparații sau pentru a face modificări în locuință. Atunci când vrei să montezi un dulap pe perete, o nouă lustră in casă, un tablou sau alte accesorii de amenajare interioară, bormașina te ajută să faci aceste lucruri rapid.

Atunci când vrei să eviți nevoia de a împrumuta această unealtă sau de a apela la profesioniști, poți cumpăra o bormașină, pe care să o ai la îndemână, în caz de nevoie.

Iată care sunt criteriile de selecție ale unei ustensile eficiente:

  • Materialul – Bormașinile confecționate din aluminiu și prevăzute cu un strat din cauciuc protector reprezintă produse utile pentru utilizarea la domiciliu. Acestea sunt mai rezistente în timp.
  • Puterea – Pentru activități similare fixării unui diblu într-un perete de beton, ai nevoie de o bormașină cu putere de 650 – 1000 wați. Un produs din categoria celor cu fir este util în acest caz, întrucât acestea au și efect de percuție incorporat. Pentru activități care presupun înșurubare, efectuarea unor găuri în lemn sau metale moi, poți utiliza și o bormașină fără fir.
  • Accesorii utile – O bormașină eficientă are nevoie de diverse tipuri de burghie, destinate materialelor în care va fi necesar să faci găuri – lemn, zidărie, fier. În plus, cele prevăzute cu un cap detașabil sunt eficiente, întrucât permit schimbarea bitului. Mai mult decât atât, acestea prezintă o capacitate autofiletantă sporită (6 mm).
  • Turație – Ustensilele cu turație bună permit utilizarea lor și pe post de șurubelniță. În plus, cele mai bune produse din această categorie oferă și opțiunea de rotire inversă, care permite deblocarea burghiului sau deșurubarea.
  • Manevrabilitate – Bormașinile prevăzute cu manere Softgrip asigură un plus de confort, în timpul utilizării.

Șurubelnița electrică

Fiecare dintre noi avem cel puțin o șurubelniță clasică acasă. Cum ar fi însă dacă ai avea una electrică, de bună calitate? Aceste ustensile sunt mai ușor de utilizat, își fac treaba mai repede și presupun un minim de efort necesar, din partea ta.

În plus, este bine să îți îndrepți atenția și către un set de accesorii pentru șurubelnița electrică, de diverse dimensiuni. Astfel, vei avea la dispoziție capetele necesare, pentru orice tip de șurub.

Iată care sunt principalele criterii de selecție ale unei șurubelnițe electrice eficiente:

 

  • Sistemul de alimentare – Magazinele care comercializează astfel de produse, pun la dispoziție atât șurubelnițe electrice care se alimentează prin cablu cât și pe bază de acumulatori. Dacă mobilitatea este factorul principal care vă interesează, o astfel de ustensilă, cu acumulator, este o alegere bună. În schimb, dacă doriți să beneficiați de cea mai bună performanță, șurubelnița cu alimentare prin cablu, este cea potrivită nevoilor voastre.
  • Puterea – Șurubelnițele electrice disponibile în magazinele specializate pot asigura diverse niveluri de putere – mică, medie, mare. Pentru utilizarea ocazională, puteți opta pentru o șurubelniță cu acumulator, de putere mică (4V) sau mare (18V). În schimb, dacă sunteți interesați să cumpărați un produs pe care să îl utilizați frecvent, o șurubelniță prevăzută cu sistem de alimentare prin cablu, rezistență și cu funcții extra, reprezintă alegerea corectă.
  • Turația – Șurubelnițele electrice cu turație mică (400-600 RPM) sunt suficiente pentru uz domestic, ocazional. În schimb, dacă doriți un produs care să acționeze și burghiul, trebuie să vă îndreptați atenția către unul cu o turație de minimum 800 RPM.
  • Ergonomia – Dat fiind specificul activităților care necesită utilizarea unei șurubelnițe electrice, este recomandat să optați pentru un produs cu design ergonomic. Manerul cauciucat prevăzut în cazul celor mai bune produse din această categorie, va asigura confortul necesar și manevrarea cu ușurință a acestuia.

 

Bormașina și șurubelnița electrică sunt cele mai utilizate ustensile de către persoanele care se ocupă de micile reparații necesare în locuințe. Acum că ai descoperit care sunt principalele criterii de selecție a acestor produse, poți achiziționa aceste două ustensile eficiente, pe care este bine să le ai mereu la îndemână.

 

Sus