Oferte locuri de munca top

Scoli si drumuri reabilitate in municipiul Dej

Colegiul „Andrei Muresanu” din Dej a fost reabilitat prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR), iar strazile din municipiu vor fi modernizate, in cadrul aceluiasi program.

Proiectul Reabilitare Colegiul „Andrei Muresanu”, implementat de Primaria Dej, a vizat reabilitarea, extinderea si dotarea corpului de cladire A si a beneficiat de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat) in valoare de 9,23 de milioane de lei. In completarea acestora beneficiarul a adaugat propria contributie financiara.
Prin acest proiect au fost create de spatii moderne de invatamant, cu laboratoare si cabinete dotate si echipate, si cu un teren de sport renovat. In plus, a fost imbunatatit accesul persoanelor cu dizabilitati locomotorii, fiind create facilitati specifice – rampe, ascensor si dotari interioare.

Proiectul „Modernizare strazi in municipiul Dej” vizeaza modernizarea pricipalelor sapte coridoare de trafic ale orasului ce asigura preluarea fluxurilor majore de marfuri si pasageri pe directia drumului national ce traverseaza orasul sau pe directia principala de legatura cu acest drum. Printre rezultatele estimate, se numara eliminarea blocajelor in trafic, cresterea vitezei medii de parcurs la 30 km/h si cresterea sigurantei in circulatie in localitate.
Valoarea estimata a proiectului este de aproximativ 75,7 milioane de lei, din care sumele nerambursabile alocate in cadrul POR se ridica la 60 de milioane de lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila.

Sus