Oferte locuri de munca top

Schoenherr a asistat Enery în legătură cu încheierea unui contract financiar pe termen lung de vânzare-cumpărare a energiei electrice din surse regenerabile cu Ursus Breweries

Monica Cojocaru (local partner) si Vlad Cordea (senior attorney at law) Schoenherr şi Asociaţii SCA

 

Schoenherr și Asociații SCA a asistat Enery în legătură cu semnarea unui contract financiar bilateral pe termen lung de vânzare-cumpărare a energiei electrice (în engleză: virtual power purchase agreementVPPA) cu Ursus Breweries, companie membră a Asahi Europe & International, care va asigura energie verde și garanții de origine pentru producția fabricilor sale de bere din România.

Ursus Breweries va prelua producția de energie a unui parc fotovoltaic cu o capacitate de peste 50 MWp, care urmează sa fie construit în România. Tranzacția sprijină planurile grupului Asahi Europe & International de a deveni neutru din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în toate fabricile sale din Europa până în anul 2023.

Schoenherr a acordat asistență Enery în legătură cu toate aspectele juridice referitoare la structurarea, pregătirea, negocierea și semnarea contractului.

„Cu toate că legislația permite de câțiva ani tranzacțiile bilaterale, inclusiv pe cele de tip ‘corporate PPA’, acestea – și în special contractele virtuale de tranzacționare a energiei – sunt încă într-o fază incipientă în România‟ – a declarat Vlad Cordea (senior attorney at law) care, împreună cu Monica Cojocaru (local partner) a coordonat serviciile prestate de Schoenherr către Enery.  „Ne bucurăm că am asistat Enery în legătură cu acest proiect inovativ în piața locală. Felicitări părților pentru încheierea acestui contract, care deschide calea pentru proiecte similare viitoare.

Enery este un furnizor de energie verde care generează în prezent peste 200 GWh de energie electrică operând o capacitate de 280 MW. Planurile companiei includ proiecte de dezvoltare în curs de desfășurare cu o putere instalata totala de peste 7 GW.

Asahi Europe & International este filiala internațională a Asahi Group Holdings, o companie globală activă în domeniul alimentar și băuturi listată la Bursa de Valori din Tokyo, Japonia. În Europa, administrează 19 unități de producție în 8 țări.

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală și de Est și Europa de Sud-Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România din anul 1996, oferind servicii de asistență juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale și multinaționale. Schoenherr și Asociații SCA este recunoscută de toate organismele internaționale de cercetare a pieței de avocatură care acoperă piața din România (inclusiv Chambers and Partners, Legal500, IFLR1000).

Sus