Oferte locuri de munca top

Schema de ajutor de stat, prelungita pana la 30 iunie 2014

13.JPG Pe 4 decembrie 2013 Guvernul a aprobat doua Hotarari de Guvern care prelungesc Schemele de Ajutor de Stat reglementate de HG 1680/2008 si HG 797/2012 pana la 30 iunie 2014, data pana la care se mai pot emite acorduri de finantare de catre Ministerul Finantelor prin Departamentul de Ajutor de Stat.
HG 1680/2008 acorda 50% nerambursabil (40%-Bucuresti-Ilfov) proiectelor de investitii in valoarea totala de minim 5 milioane euro si care creeaza minim 50 locuri noi de munca.
Suma maxima nerambursabila ce poate fi acordata este de 28 milioane euro.
Pentru a primi acordul pana la 30 iunie, proiectele trebuie depuse cel mai tarziu la 15 martie 2014.
Sunt eligibile pentru finantare toate activitatile, cu exceptia agriculturii, pescuitului, carbunelui, procesarii produselor agricole.
Pentru constructie pot solicita finantare doar unitati de productie (de exemplu hale de productie, cele de depozitare nefiind eligibile), unitati medicale si turistice.
Sunt eligibile doar constructiile noi sau lucrarile de extindere, nu reabilitarea unor cladiri existente.
Societatile care solicita finantare nerambursabila doar pentru achizitia de echipamente trebuie sa faca dovada spatiului pe o perioada de minim cinci ani, iar spatiul sa fie liber de sarcini.
Societatile nou infiintate sunt eligibile cu conditia sa poata face dovada cofinantarii si a pietei/contractelor pentru productia rezultata ca urmare a implementarii proiectului.
Perioada de evaluare a proiectelor este cuprinsa intre patru si sase luni. Odata emis acordul de finantare, beneficiarul este obligat sa demareze investitia in termen de maxim patru luni. Pana la emiterea acordului nu este permisa demararea investitiei.
Terenul pe care se realizeaza constructia trebuie sa fie liber de sarcini la momentul emiterii acordului.
La depunerea proiectului trebuie sa se prezinte un studiu tehnico-economic si un plan de investitii care sa prezinte atat investitia, activele solicitate spre finantare cat si viabilitatea investitiei, inclusiv pe perioada de monitorizare de cinci ani.
In perioada de monitorizare beneficiarul are obligatia de a plati taxe si impozite (aferente salariilor, impozit pe profit, taxe platite la bugetul local) in cuantum egal cu grantul primit. In cazul in care se plateste o suma mai mica decat grantul primit beneficiarul returneaza diferenta cu dobanda aferenta.

Sus