Oferte locuri de munca top

SBR Soletanche Bachy România și-a dublat afacerile anul trecut

Lóránd Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy România

17 milioane de euro cifră de afaceri pentru compania de fundații speciale

SBR Soletanche Bachy România, companie specializată în soluții geotehnice complexe și fundații speciale, a înregistrat o cifră de afaceri de 17 milioane de euro în 2022, în condiții de profitabilitate. Cu o prezență de 30 de ani pe piața locală, compania și-a dublat astfel afacerile anul trecut, comparativ cu 2021.

Business de 17 milioane de euro cu o echipă de 120 de persoane

Printre factorii care au contribuit la rezultatele de business ale SBR Soletanche Bachy România în 2022 se numără, în primul rând, extinderea și consolidarea echipei. Aceasta a crescut cu 15% anul trecut și numără 120 de membri în prezent, cu ajutorul cărora compania deservește proiecte private și publice pe întreg teritoriul României.

De asemenea, în 2022 compania și-a lărgit aria de expertiză, introducând în portofoliu o serie de soluții tehnice noi, cu scopul de a reduce consumul materialelor folosite pe șantier, concomitent cu reducerea emisiilor de carbon. O treime din profitul grupului Soletanche Bachy, din care compania face parte, este direcționat anual către investițiile în cercetare și inovație, pentru patentarea de soluții tehnice performante, aplicate și în România.

Nu în ultimul rând, creșterea SBR Soletanche Bachy se datorează modelului de business, care se bazează pe capacitățile de proiectare ale unui departament intern specializat în acest sens.

Ne bucurăm că anul trecut am cules roadele unui efort anterior de repoziționare strategică la nivel de business. Ca atare, chiar dacă se vorbește acum foarte mult despre o criză la nivel mondial și european, suntem optimiști în ce privește activitatea din industria construcțiilor în general și din segmentul de fundații speciale, în particular. Noile nevoi privind independența energetică, volumul de depozitare și logistica aferentă, precum și fondurile post-pandemice dedicate dezvoltării infrastructurii – creează multe oportunități interesante, unde expertiza noastră va fi cu siguranță utilă și valoroasă în continuare”, a declarat Lóránd Sata, General Manager SBR Soletanche Bachy România.

Investiții anuale în modernizarea flotei de echipamente

Aproximativ 5% din cifra de afaceri a companiei este reinvestită anual în achiziția, respectiv modernizarea activelor fixe. Astfel că, în 2022, compania și-a extins parcul de utilaje și a modernizat flota de echipamente, prin achiziționarea unei noi foreze de ultimă generație.

Anul trecut, SBR Soletanche Bachy a gestionat un total de 30 de proiecte de fundații speciale. În prezent, compania este implicată într-o serie de proiecte private din domeniile retail, industrial și rezidențial, cum ar fi: mai multe hipermarketuri din țară, fabrica Knauf Târnăveni sau DOX Apartments (Târgu-Mureș).

30 de ani de activitate pe piața din România și peste 5 milioane de ore petrecute în șantier

SBR Soletanche Bachy România este prezentă de 30 de ani pe piața din România, timp în care a fost implicată în peste 400 de proiecte, cumulând o valoare totală a investițiilor de aproximativ 20 de miliarde de euro.

În 30 de ani de activitate, echipa SBR din România a forat aproximativ 3,6 milioane de metri și a petrecut peste 5,1 milioane de ore în șantier, ajungând la afaceri totale care depășesc pragul de 220 de milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte în care compania a fost implicată de-a lungul timpului, amintim: parcurile eoliene Mihai Viteazu – Constanța, Gemenele – Brăila, Casimcea – Tulcea, Alizeu – Galați; Barajul Vârșolț – Sălaj; Dâmbovița Center – Casa Radio București, The Office – Cluj-Napoca, Dacia One – București; Fabrica Plăci de Gips și Gips Carton Siniat – Turceni; Parcare Piața Universității – București; Centrul comercial Park Lake Plaza – București și Promenada Mall – Novi Sad; Stadionul Ion Oblemenco – Craiova; Imobil Matei Millo – București și Maurer Panoramic – Cluj-Napoca.

 

***

Despre SBR Soletanche Bachy România

SBR Soletanche Bachy România este una dintre principalele companii specializate în soluții geotehnice complexe și fundații speciale de pe piața locală. Compania este parte din grupul de origine franceză Soletanche Bachy, lider mondial în domeniu, cu o tradiție și o activitate de peste 100 de ani.

Pe plan local, compania este prezentă de 30 de ani și se bazează pe o echipă de peste 120 de specialiști, cu ajutorul cărora este implicată atât în proiecte din sectorul privat (retail, rezidențial, office, industrial), cât și din domeniul public. SBR Soletanche Bachy România este condusă de Lóránd Sata, General Manager.

 

 

 

Sus