Oferte locuri de munca top

SBR îşi permite să îşi continue politica de investiţii

Lucaciu Cristian-site

Cristian Lucaciu, directorul general al Soletanche Bachy Romania

Acționarul francez al SBR (Soletanche Bachy Romania) a decis să majoreze capitalul companiei, SBR fiind astăzi singura companie de pe piață care are un capital social de peste 5 milioane de euro. Acest lucru i-a permis companiei să-și continue politica de investiții și să achiziționeze echipamentele care îi lipseau.

Cristian Lucaciu, directorul general al SBR,ne-a  declarat: „Astăzi suntem capabili să facem toată gama de fundații speciale. Putem executa pereți mulați, piloți (CFA, tubați, bentonită), micropiloți și ancore, dar și lucrări conexe ca: epuismente, torcret, excavații ușoare, toate acestea cu echipamentele proprii din dotare. Mai mult decât atât, acționariatul a decis să investim și în echipamente conexe (macarale, buldoexcavatoare, compresoare, grupuri electrogene etc.), reușind astfel să ducem un proiect de fundații speciale cu resurse proprii, fără să fim nevoiți să închiriem nimic de pe piață.”

De asemenea, în acest an, departamentul de proiectare al SBR a obținut toate acreditările legale și a fost afiliat la toate organismele de profil, fiind avizat să facă proiectare și execuție la cheie.

„Suntem pozitivi în ceea ce privește piața de fundații, deoarece vedem atât o creștere a proiectelor imobiliare, cât și o creștere a proiectelor de infrastructură datorită infuziilor de bani europeni. Ne vom concentra cu precădere pe proiectele imobiliare și momentan vom sta în afara proiectelor de infrastructură, datorită faptului că în prezent, în România contează încă prețul și nu calitatea în proiectele pe bani publici”, menționează directorul general al SBR.

Soletanche Bachy are o cifră de afaceri anuală 1.5 miliarde euro, având peste 8.000 de angajaţi în aproximativ 70 de ţări. Prezenţa în România începe în anii ‘70 cu ocazia construcţiei docurilor uscate de la Mangalia şi a metroului bucureştean, filiala datând din 1992.

Posibilităţile tehnologice sunt practic nelimitate, compania beneficiind pe lângă soluţiile tehnice proprii, de toată asistenţa, experienţa, know-how-ul şi utilajele grupului.

 

 

Sus