Oferte locuri de munca top

Saint-Gobain Rigips Romania participa in cadrul prestigioasei competitii Saint-Gobain Gypsum International Trophy

1775.jpg Compania Saint-Gobain Rigips Romania anunta participarea si in anul 2014 la competitia internationala Saint-Gobain Gypsum International Trophy, eveniment de traditie, lansat de catre Grupul Saint-Gobain in anul 1998.
Saint-Gobain Gypsum International Trophy este un eveniment unic in industria materialelor de constructii si una din cele mai importante manifestari internationale de acesttip, trofeul promovand excelenta si inovatia in folosirea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, competitia stimuleaza crearea de solutii noi, care raspund provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea durabila.
In acest an, competitia internationala este organizata la Berlin, pe 6 iunie.
90 de proiecte din peste 30 de tari sunt inscrise in cadrul a sase categorii: ipsos, gips-carton, inovatie si sustenabilitate, rezidential, solutii mixte/comercial si solutii pentru segmente speciale (sanatate, educatie, hoteluri). Proiectele inscrise vor fi jurizate de catre un grup de experti internationali.
„In scopul recunoasterii si rasplatirii calitatii si unicitatii executiei lucrarilor de compartimentare si finisare, am decis sa inscriem in cadrul renumitei competitii Saint-Gobain Gypsum International Trophy patru proiecte de care suntem foarte mandri. Aceste patru proiecte inscrise in competitie sunt menite sa demonstreze profesionalismul echipelor de operatori si calitatea superioara a lucrarilor de executie prin care produsele si solutiile noastre au fost puse in opera.” a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint Gobain Rigips.
Cele patru proiecte reprezentative pentru utilizarea solutiilor si sistemelor RigipsŸ care demonstreaza profesionalismul in executie echipelor de constructori sunt: Liceul Francez „Anna deNoailles” (la categoria solutii pentru segmente speciale), Maternitatea Regina Maria (pentru inovatie), Auditorium Pallady (la categoria gips-carton) si Promenada Mall (la cea de solutii mixte).
Liceul Francez „Anna de Noailles” este una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant pre-universitar din Romania. Conceptul principal de proiectare a reprezentat asigurarea unui iluminari naturaledar si transparenta cladirii aplicate pentru intreaga cladire. Partile cladirii sunt pozitionate la 45 grade Celsius fata de terenurile sportive pentru a economisi spatiu si a permite o iluminare naturala mai buna.
Cerintele tehnice principale au fost peretii rezistenti la impact, protectia impotriva incendiilor si tratament acustic in incaperi.
Maternitatea Regina Maria este unul dintre cele mai moderne spitale din Romania, cu o investitie de peste 7 milioane de euro. Echipa Rigips a contribuit la crearea unui sistem inovator pentru realizarea peretilor exteriori care a permis extinderea suprafetei cu 2.000 mp si care sa fie conform cu cerintele de rezistenta seismica, protectie impotriva incendiilor si izolatie acustica, specifice unui centru medical.
Auditorium Pallady este o cladire conceputa ca un centru multifunctional ce cuprinde: sali de conferinta, sali de evenimente, zone de cazare si birouri. Are o suprafata de 10.000 mp si un design modern, care cuprinde fatade transparente din pereti tip cortina de sticla, cu o structura perimetrala de beton, cuprinzand tehnologii si facilitati moderne. Auditorium Pallady este un punct de referinta pentru centrele de conferinta din Bucuresti.
Noul centru pentru cumparaturi si recreere, Promenada Mall, este un punct de referinta pentru Bucuresti, datorita arhitecturii sale moderne si a vizibilitatii crescute. Fiind un centru comercial, trebuia sa combine cerintele privind protectia impotriva incendiilor, izolatia fonica, finisarea impecabila a zonelor cu design special si necesitatile estetice ale unui spatiu de agrement. Astfel, Promenada Mall a obtinut certificarea DGNB – Albastru, ca dovada a sustenabilitatii sale. Constructia acestui centru a fost un exemplu de dezvoltare sustenabila implicand o echipa experimentata de arhitecti, antreprenori si echipa din cadrul Saint – Gobain Rigips, a carei contributie a fost esentiala in intrunirea cerintelor tehnice.
Romania a participat la editiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte precum restaurarea Atheneului Roman, Plaza Romania – Movieplex, restaurarea Palatului de Justitie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Crystal Tower, restaurarea Casei Budisteanu sau a Hotelului Central din Piatra Neamt. Acesta din urma a si fost desemnat castigatorul categoriei Inovatie in 2012 la Londra datorita solutiei inovative alese pentru extinderea parterului si etajului al 13-lea prin folosirea placilor de ciment Aquaroc pentru construirea peretilor exteriori. Aceasta solutie originala a permis rezolvarea tuturor cerintelor generate de renovareaacestui vechi hotel de munte: structura usoara, rezistenta la foc si umiditate, tolerantta ridicata la vant puternic.
*Despre Saint-Gobain Rigips
Prezent de 20 de ani pe piata din Romania, lider al segmentului materialelor de constructii pe baza de ipsos, Saint-Gobain Rigips a investit continuu in cresterea nivelului de cunostinte si aptitudini al celor ce lucreaza cu produsele sale, numele companiei devenind un sinonim pentru categoria de gips-carton.
Saint-Gobain Rigips inoveaza an de an, propunand pietei noi produse ce raspund nevoilor de confort termic, acustic, de protectie la umezeala si la foc, precum si noi solutii pentru pereti, pardoseli, tencuieli si plafoane fixe sau demontabile, apte de a crea forme functionale si estetice interesante in mall-uri, teatre, spitale si clinici, hoteluri, spatii de invatamant si chiar acasa la noi. Desi nu-l vedem, Rigips este pretutindeni in viata noastra, zi de zi.
Compania are trei unitati de productie: o unitate de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj, o fabrica de placi de gips-carton si o fabrica de ipsos de constructii si ipsos industrial, cu spatii de depozitare proprii, toate situate in Turda, si un depozit in Bucuresti. Intreaga echipa este formata din peste 250 de angajati, compania fiind prezenta la nivel national prin cei peste 200 de distribuitori.
*Despre Saint-Gobain
Cu o indelungata istorie la nivel international, inceputa in Franta in anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial in domeniul Habitat-ului si al materialelor de constructii, oferind solutii inovatoare provocarilor critice ale prezentului: dezvoltare economica durabila, eficienta energetica si protectia mediului inconjurator.
Grupul opereaza in 64 de tari si numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial. In 2013 vanzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro. Inovatia se afla in centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetarii si dezvoltarii a atins in 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.
Saint-Gobain este lider mondial, sau european, in toate domeniile sale de activitate.
In Romania, Saint-Gobain grupeaza patru societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajati si opereaza douasprezece unitati de productie in opt situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Sus