După ce la jumătatea lunii martie Curtea de Apel București a respins ordonanța președințială introdusă de compania Romprest împotriva Consiliului Local al Sectorului 1, a Primăriei Sectorului 1 și a primarului Clotilde Armand, în prima zi a lunii aprilie compania a cerut intrarea în insolvență.
Primarul Sectorului 1 (din partea USR Plus), Clotilde Armand a anunțat, la finalul anului trecut, că este nemulțumită de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le plătește către Romprest, în baza unui contract semnat în 2008 pe o perioada de 25 de ani.
Compania a refuzat să mai ridice gunoiul stradal dacă nu îi sunt achitate datorii de aproximativ 100 de milioane de lei, acumulate din mandatul fostului primar, Daniel Tudorache (PSD).
Ca să rezolve ”criza gunoaielor”, primarul Clotilde Armand a contractat serviciile unei alte firme de salubritate, chiar dacă compania Romprest avea exclusivitate.
În data de 22 decembrie 2020, Romprest a introdus la Tribunalul Bucuresti ordonanță președințială
prin care cererea să fie obligată Primaria Sectorului 1 să respecte contractul încheiat în 2008, partea în care Romprest avea exclusivitate pe raza acestui Sector; să fie respectate termenele de plata ale serviciilor și să fie obligată Clotilde Armand să nu mai difuzeze pe canalele media afirmații „defăimatoare”.
Acționarii companiei Romprest SA sunt: Detaco Ltd, Canada, 42,6916%, Europrest Invest SRL 30%, Premium Management Team SRL, 13,7641%, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti -S.A; Firstcom LLC, SUA.