Oferte locuri de munca top

Romania va atrage investitori chinezi pentru proiecte in domeniul energiei

Cele mai importante proiecte in domeniul energiei din Romania au fost subiectele abordate in cadrul intalnirii dintre Constantin Nita, ministrul economiei, si Wu Xinxiong, ministrul energiei din R.P. Chineza, ce a avut loc in aceasta saptamana.
Referitor la eveniment Constantin Nita a precizat:
„Intalnirea cu Ministrul Energiei din China reprezinta o reconfirmare a bunelor relatii politice dintre Romania si China. Cei doi Premieri, Victor Ponta si Li Keqiang, au stabilit, in noiembrie anul trecut, principalele domenii de cooperare intre tarile noastre – energia, agricultura, infrastructura rutiera si feroviara. In ceea ce priveste energia, continua discutiile tehnico-economice si am convingerea ca cea mai mare parte a proiectelor vor fi implementate iar beneficiile vor fi vizibile la nivelul economiei nationale prin crearea de noi locuri de munca si relansarea industriei.”
Ministrul economiei a avut la inceputul acestei saptamani intalniri cu reprezentantii principalelor companii chineze interesate de dezvoltarea de proiecte, in domeniul energetic pe Piata din Romania. Acestea sunt: China Coal; International Engineering Company; China General Nuclear Power; China Gezhouba Group; China National Electric Engineering Co.; China Huadian. O noua intalnire este programata cu compania Sinohydro la finele acestei saptamani.
*Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Finalizarea investitiei Unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavoda reprezinta solutia optima de acoperire a deficitului de putere dupa 2020, atat din punct de vedere tehnico-economic si al termenului de realizare, cat si din perspectiva utilizarii resurselor interne si infrastructurii nationale existente, dezvoltate pe tipul de tehnologie CANDU.
*Dezvoltarea unui grup energetic nou la Rovinari
Compania China Huadian Engineering a participat la procedura de selectie a unui investitor si a fost selectata pentru constituirea unei societati cu capital mixt de tip IPP (Independent Power Producer) pentru realizarea unui grup energetic de 500 MW la Rovinari, pe baza de lignit din Complexul Energetic Oltenia.
*Centrala de acumulare prin pompare Tarnita -Lapustesti
Este un obiectiv energetic strategic pentru echilibrarea Sistemului Electroenergetic National (SEN) si asigurarea rezervei de capacitate, necesara SEN, cu potentiale implicatii la nivel regional.
Departamentul pentru Energie a demarat in anul 2013 un amplu proces de atragere a investitorilor in acest proiect, constituind in acest sens, compania de proiect Hidro-Tarnita SA.
*Reabilitarea grupurilor 3 si 4 de la centrala termoelectrica Deva
Reabilitarea celor doua grupuri energetice va asigura imbunatatirea randamentelor celor doua grupuri si conformarea acestora cu cerintele de mediu impuse de reglementarile Uniunii Europene. Vor contribui totodata la consolidarea Sistemului Electroenergetic National.

Sus