Oferte locuri de munca top

Romania sustine eficienta energetica a transportului rutier

Este important echilibrul intre dezvoltarea aerodinamica a vehiculelor si dezvoltarea infrastructurii de transport in concordanta cu pastrarea sigurantei in trafic, potrivit declaratiilor ministrului Transporturilor, Dan Sova.
Romania sustine modernizarea transportului rutier si introducerea de noi tehnologii, facilitarea transportului intermodal si nu in cele din urma eficientizarea activitatii de control in trafic.
Avand in vedere particularitatile geografice ale statelor membre si stadiul diferit de dezvoltare al infrastructurii rutiere de transport in statele membre, Romania considera ca acest cadru legislativ care se urmareste a fi creat trebuie sa tina cont intr-o cat mai mare masura de conditiile specifice existente in fiecare stat membru. In unele cazuri infrastructura rutiera nu poate permite circulatia libera a unor vehicule cu dimensiuni mai mari decat cele pentru care a fost proiectata, fara efectuarea unor lucrari ample de dezvoltare, a caror realizare, necesita investitii considerabile pe perioade mari de timp.” a mai declarat ministrul in cadrul celei de-a doua reuniuni a Consiliului TTE (transporturi) desfasurata saptamana trecuta in Luxemburg.
Oficialii europeni au dezbatut cu aceasta ocazie modificarea Directivei 96/53/CE din 25 iulie 1996 de stabilire, pentru anumite vehicule rutiere care circula in interiorul Comunitatii, a dimensiunilor maxime autorizate in traficul national si international si a greutatii maxime autorizate in traficul international, modificare respinsa in cele din urma.

Sus