Oferte locuri de munca top

Romania- punctaj negativ in tabloul pentru transporturi al UE

Romania a primit punctaj negativ in noul proiect al Comisiei europene, tabloul de bord pe transporturi, proiect ce vizeaza analiza comparativa si monitorizarea statelor membre.
Astfel, Romania apare in primele 5 locuri la 4 domenii de interes in infrastructura si pe ultimele 5 locuri la alte 7 categorii, realizand un punctaj final de -3. Tara noastra este la egalitate cu Ungaria, Cipru si Portugalia.
Potrivit Comisiei Europene, Romania este pe primul loc la capitolul procentaj al transportului feroviar de marfa dar are o infrastructura feroviara foarte putin dezvoltata. Este tara cu cele mai multe victime in accidente de transport pe milion de locuitori.
In urma analizei comparative, punctaje mai slabe de -4 si -6 au obtinut Lituania, Bulgaria si Polonia.
Olanda si Germania se afla pe primele locuri cu rezultate foarte bune la 11 categorii, urmate de Suedia, Marea Britanie si Danemarca.
„Noul tablou de bord este un instrument extraordinar, care ilustreaza vizual stadiul in care ne aflam in demersul nostru de a eficientiza sistemele de transport, facandu-le mai usor de utilizat, mai sigure si mai ecologice. El poate, desigur, sa ofere doar o imagine de ansamblu, insa pentru Comisie si pentru statele membre constituie in acelasi timp un punct de referinta si o sursa de inspiratie in activitatea noastra comuna”, a declarat comisarul Siim Kallas, vicepresedintele Comisiei.

Sus