Oferte locuri de munca top

Romania: progrese in imbunatatirea infrastructurii de mediu

Romania se orienteaza catre imbunatatirea infrastructurii de mediu, reducerea decalajului fata de alte state europene, reducerea poluarii, promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul si cresterea absorbtiei fondurilor europene prin POS Mediu, a precizat Atilla Korodi, ministrul mediului si schimbarilor climatice in cadrul unei intalniri cu Connie Hedegaard, comisarul european pentru schimbari climatice.
In privinta target-ului energetic pentru 2030 Atilla Korodi a declarat: „In ceea ce priveste energia din surse regenerabile, Romania poate sustine o abordare bazata pe o tinta la nivel european, insa stabilirea propriului mix energetic consideram ca ar trebui sa fie apanajul fiecarui Stat Membru. Numai in acest fel Romania isi poate asuma o tinta de 40%. Obiectivele pe eficienta energetica sunt o provocare pentru noi, in special pentru sectorul industrial, unde este nevoie de investitii masive in tehnologie. Din acest motiv, trebuie sa cautam impreuna solutii menite sa sustina efortul Statelor Membre cu un PIB/capita mai redus, astfel incat acestea sa poata reduce decalajele de competitivitate.”
Comisarul Hedegaard a fost de acord cu pozitia ministrului roman si a mentionat ca discutii mai aprofundate pe aceasta tema se vor purta la Consiliul Informal de Mediu de la Atena, la mijllocul lunii mai.
Romania este unul dintre Statele Membre UE care au inregistrat o scadere semnificativa a emisiilor de gaze cu efect de sera in ultimii 25 de ani, iar
acest aspect ar trebui avut in vedere in noul cadru.

Sus