Oferte locuri de munca top

Romania pe primele locuri la fonduri UE pentru energie

Romania se situeaza in top cinci in privinta alocarilor de fonduri europene pentru infrastructura energetica, a declarat Tudor Constantinescu, consilier principal la DG Energy in cadrul CE, la Energy Forum.
Necesarul de investitii in infrastructura de energie la nivelul UE este evaluat pentru perioada 2010-2020 la 1.000 de miliarde de euro, iar necesarul de investitii in eficienta energetica la 850 miliarde de euro, a mai precizat sursa citata, informeaza Agerpres. Europa are nevoie de investitori privati in contextul in care CE a alocat aproximativ 27 de miliarde de euro pentru energie pana in 2020.
Acesta a mai declarat ca statele membre UE incearca sa ajunga la un acord pana in octombrie in ceea ce priveste obiectivele in domeniu pana in anul 2030, respectiv reducerea emisiilor de gaze cu 40% si o cota de peste 27% pentru energia regenerabila, tinte la nivelul UE, distribuite echitabil intre statele membre.
Potrivit specialistilor in domeniu, Romania are nevoie de investitii de 40 de miliarde de euro pentru infrastructura energetica, informeaza Agerpres.

Sus