Oferte locuri de munca top

Romania continua cooperarea cu grupul de la Visegrad

Romania si Bulgaria continua cooperarea cu cele patru state componente ale grupului de la Visegrad, Ungaria, in domeniul planificarii teritoriale.
Sevil Shhaideh, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a afirmat:
„In domeniul dezvoltarii si planificarii teritoriale este foarte important ca, atunci cand pregatesti propria strategie, sa te raportezi permanent si la viziunea existenta in regiune. Nu poti fi eficient fara a colabora cu partenerii externi. Parteneriatul este formula de lucru pe care o sustinem si in acest caz, ca si in celelalte domenii pe care le gestionam.”
Demersurile planificate de cele doua tari vizeaza dezvoltarea retelelor de transport, solutionarea discontinuitatilor identificate anterior de-a lungul coridoarelor de transport si axelor de dezvoltare, date si informatii privind infrastructura tehnica (retele de energie electrica, transport de gaze naturale si petrol brut), utilizarea terenurilor si protectia mediului, barierele teritoriale, disparitatile socio-economice, perspectivele si prioritatile comune de dezvoltare teritoriala a statelor V4+2.
Grupul de la Visegrad functioneaza din 1991 si cuprinde urmatoarele tari: Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria. Din 2008 grupul a inceput colaborarea cu Romania si Bulgaria in domeniul planificarii teritoriale.

Sus