Oferte locuri de munca top

Romania a trimis catre CE versiunile a trei programe

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene versiunile oficiale a trei programe prin care Romania va atrage fonduri europene structurale si de investitii in perioada 2014 – 2020.
Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a declarat:
„Trimiterea versiunilor oficiale a trei programe operationale dintre cele patru pe care le va coordona Ministerul Fondurilor Europene in perioada 2014-2020 reprezinta un nou pas important pentru atragerea viitoarelor finantari. Mizam pe reactia rapida a Comisiei Europene si in privinta acestor documente de programare. Daca vom primi propuneri si sugestii de la Comisie, acestea ne vor ajuta sa imbunatatim calitatea documentelor in scopul utilizarii cat mai eficiente a fondurilor alocate tarii noastre. In paralel, lucram la primele proiecte de ghiduri, care vor fi publicate in aceasta toamna.”
Programul Operational Capital Uman a fost transmis in data de 6 august a.c., Programul Operational Competitivitate a fost trimis in data de 28 iulie a.c., iar Programul Operational Asistenta Tehnica – in data de 25 iulie a.c.
Programul Operational Capital Uman are o alocare financiara de aproximativ 4,22 miliarde de euro, suma din care vor fi finantate proiecte care vor incuraja ocuparea si mobilitatea fortei de munca, in special in randul tinerilor si a persoanelor situate in afara pietei muncii, promovarea incluziunii sociale si combaterea saraciei, alaturi de sustinerea educatiei, dezvoltarea competentelor si incurajarea invatarii pe tot parcursul vietii.
In ceea ce priveste Programul Operational Competitivitate, acesta are alocate fonduri cu o valoare de aproximativ 1,33 miliarde de euro, din care vor fi finantate proiecte care vor sprijini consolidarea cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii, dar si imbunatatirea utilizarii, calitatii si accesului la tehnologiile informatiei si comunicatiilor.
Pentru Programul Operational Asistenta Tehnica sunt alocate fonduri de 221 milioane de euro, din care vor fi finantate proiecte pentru sprijinirea orizontala in utilizarea fondurilor europene structurale si de investitii.

Sus