Oferte locuri de munca top

Riscuri pentru proprietarii care inchiriaza

1683.jpg Neplata lunara a chiriei la data stabilita in contract, folosirea cu iresponsabilitate a obiectelor din locuinta, neplata facturilor si nerepararea daunelor produse din vina chiriasului sunt doar cateva dintre riscurile unei inchirieri.

Un alt fenomen neplacut cu care se confrunta proprietarii este subinchirierea, existand cazuri in care chiriasul se muta in alta parte, inchiriaza la randul sau apartamentul si solicita o chirie mai mare.

Pe piata exista si cazuri de asa-zisi chiriasi nomazi care achita primele 2-3 luni de la inceput apoi nu mai platesc nimic, evacuarea lor find foarte anevoioasa.

„Majoritatea problemelor care apar intre proprietarii care doresc sa inchirieze un imobil si cei care inchiriaza au la baza lipsa de informare si comunicare intre cele doua parti implicate. Atat proprietarul, cat si persoana care urmeaza sa inchirieze ar trebui sa se informeze foarte bine inainte de a incepe toate procedurile si sa cantareasca toate avantajele si dezavantajele unei eventuale colaborari. Cand spun informare ma refer atat la procedurile legale pe care le presupune procesul de inchiriere, cat si la cele interpersonale.” precizeaza Roxana Serban, director general la ansamblul rezidential Conacul Castanilor.

Printre solutiile preventive la care poate apela cel care vrea sa inchirieze o locuinta se numara informarea in prealabil despre cel care doreste sa inchirieze.
Contractul de inchiriere si depozitul de garantie sunt modalitati foarte importante pentru a preveni sau pentru a rezolva anumite situatii neplacute.

Odata ce apartamentul a fost inchiriat proprietarul trebuie sa mentina o relatie buna intre el si chirias, sa finanteze eventualele imbunatatiri, sa nu mareasca nejustificat chiria, potrivit comunicatului emis de ansamblul rezidential Conacul Castanilor.

Sus