Oferte locuri de munca top

Riscul folosirii anvelopelor agricole pe utilaje industriale

acasam

Cei care detin un utilaj agricol nu inseamna ca detin si toate notiunile legate de buna utilizare a sa. Tocmai de aceea, specialistii Nexxon sunt mereu gata sa ofere toate informatiile necesare asa incat atat utilajele agricole, cat si cele industriale sa fie folosite la maxima capacitate si fara greseala.

In plina campanie agricola este foarte important ca utilajele folosite in agricultura sa fie dotate cu anvelope potrivite. Pentru ca eficienta unui tractor sau a unei combine si chiar a unei remorci depinde in mare masura de anvelope.

Anvelopele agricole au capatat o tot mai larga utilizare, cauciucurile pentru tractoare, masini si remorci agricole s-au perfectionat constructiv, adaptandu-se mai bine la specificul conditiilor de lucru pe solurile agricole.

Multe dintre cauciucurile pentru utilajele agricole seamana destul de mult cu cele pentru alte utilaje industriale. Dimensiunile lor te pot pacali usor. Totusi, trebuie spus ca au profiluri diferite, lucru care poate afecta functionarea utilajelor daca nu sunt utilizate pentru cel pentru care au fost concepute si il pot pune, de asemenea, in pericol pe cel care le manipuleaza.

Cauciucurile folosite pe utilajele agricole sunt concepute pentru a face fata conditiilor specifice deplasarii pe solul agricol deformabil. Acest lucru inseamna ca un set de anvelope de tractor va avea particularitati de utilizare diferite de un set de anvelope pentru excavator, vola sau bobcat. In cel dintai caz, acestea sunt concepute pentru o anumita presiune pe sol si pentru un anumit tip de rezistenta la rulare.

Din aceste motive, nu se recomanda montarea si folosirea anvelopelor agricole pe alte utilaje, cum ar fi pe cele industriale. Exploatarea incorecta poate duce la uzura prematura, explozia anvelopei sau alte defectiuni mecanice.Specialistii Nexxon dau si un exemplu: pe dimensiunile 18.4-26 se fabrica atat anvelope de tractor, cat si anvelope industriale. Desi dimensiunile corespund, la alegerea anvelopelor trebuie avut in vedere si utilajul pe care se va folosi cauciucul.

In multe cazuri difera si desenul benzii de rulare – un profil de tractiune nu este potrivit pentru un buldoexcavator.

Destinatia de utilizare a anvelopelor trebuie respectata intocmai pentru a nu se ajunge la indisponibilizarea utilajelor. Aceasta va duce la pierderi financiare pe care niciun posesor de utilaje agricole sau industriale nu si le doreste.

Atunci cand se achizitioneaza un set de anvelope de tractor sau un set de anvelope industriale este bine sa se consulte cartea tehnica a utilajului, unde sunt specificate intocmai informatiile necesare pentru a face alegerea corecta.

Nexxon, unul dintre cei mai mari distribuitori de anvelope si camere de aer din Romania, pune la dispozitia clientilor sai o gama extrem de variata de anvelope agricole si anvelope industriale. De asemenea, clientii pot beneficia si de consultanta gratuita din partea specialistilor in domeniu.

Sus