Oferte locuri de munca top

WDP: Rezultatele financiare din primul trimestru din 2025 sunt promitatoare

Anul 2025 a început foarte promițător. Activitatea extinsă de închiriere – atât în cadrul portofoliului nostru existent, cât și în proiectele în curs – semnalează o redresare a cererii pentru spații logistice, în ciuda incertitudinilor cauzate de mediul geopolitic și macroeconomic volatil. Mai mult, în acest trimestru au fost încheiate tranzacții în valoare de 320 de milioane de euro, toate aflate anterior în faza de negociere exclusivă. Cu un portofoliu de investiții atractiv, în valoare de peste 800 de milioane de euro, suntem pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivele noastre #BLEND2027. În plus, acest portofoliu este complet finanțat și structura capitalului este neutră la finalizare. Toate acestea reafirmă ambiția noastră: să construim  o platformă imobiliară logistică europeană unică , de peste 10 miliarde de euro, cu un accent constant pe creșterea sustenabilă a câștigurilor pe acțiune și pe generarea unor randamente totale atractive.

Joost Uwents – CEO WDP

  • Creștere puternică a câștigurilor: EPRA Earnings (Veniturile EPRA) pentru T1 2025 au crescut cu 12% față de anul trecut, ajungând la 80,6 milioane de euro și cu 8% comparativ cu 2024, până la 0,36 euro pe acțiune. Această creștere a fost determinată în mare parte de o activitate investițională diversificată, de creșterea organică a chiriilor cu 1,8%, combinate cu un cost scăzut al creanțelor de 2,3%.
  • Rată ridicată de ocupare și dinamică sănătoasă a pieței: cu 98,1% la 31 martie 2025 și o activitate extinsă de închiriere în primul trimestru din 2025, cu 165.000 m² de noi contracte semnate, gradul de ocupare rămâne la un nivel ridicat. Aceasta include portofoliul existent, portofoliul de dezvoltare în curs, având o creștere semnificativă a pre-închirierilor la 71%, și noi proiecte de dezvoltare pre-închiriate. În plus, au fost finalizați 75.000 m² de proiecte complet pre-închiriate. Cererea continuă pentru spațiile logistice subliniază fundamentele solide ale sectorului și ale portofoliului WDP.
  • Reevaluare minoră a portofoliului: +11,4 milioane euro (creștere de 0,1% de la trimestru la trimestru), în principal pe baza stabilității portofoliului existent. Randamentul net de profitabilitate este de 6,2% pe baza închirierii complete la prețul de piață.
  • Pași suplimentari către o platformă europeană completă: cu o rezervă de investiții în execuție de 820 de milioane de euro[1] la un randament NOI de 6,7%[2]. În primul trimestru al anului 2025, au fost realizate tranzacții în valoare de peste 320 de milioane de euro[3] (85% în Europa de Vest): 110 milioane de euro în proiecte de dezvoltare (randament NOI de 7,4%), 170 de milioane de euro în achiziții (randament NOI de 6,3%) și 40 de milioane de euro în proiecte energetice (rata țintă IRR ~8%). WDP deține în prezent un portofoliu unic și diversificat, de peste 8 miliarde de euro.
  • #BLEND2027: Pe baza portofoliului de investiții menționat mai sus, a solidității comerciale și financiare și a capacității de a executa cu calitate și precizie, WDP consideră că toate elementele constitutive sunt puse la punct pentru a atinge obiectivul EPRA EPS de 1,70 euro în 2027. Mai mult, pe baza poziției de lichiditate de 1,4 miliarde de euro în linii de credit neutilizate și a autofinanțării preconizate de peste 600 de milioane de euro cumulativ în perioada 2025-2027 (prin profit reportat și dividend opțional), planul de creștere este complet finanțat și neutru din punct de vedere al structurii capitalului la finalizare, cu o datorie netă/EBITDA (ajustată) preconizată de <8x și un raport împrumut-valoare de <40% la sfârșitul anului 2027 – 7,5x și, respectiv, 40% la 31 martie 2025.
  • Perspective pentru 2025: Confirmarea câștigului EPRA pe acțiune estimat pentru 2025 de 1,53 euro, în creștere cu 7% față de

Aceste prognoze se bazează pe informațiile și situația actuală și în absența unor circumstanțe neprevăzute, în contextul unui climat macroeconomic și geopolitic volatil.

Puncte cheie pentru România

  • Poziție unică în România: WDP deține un portofoliu de 1,5 miliarde de euro, distribuit pe peste 1,9 milioane m² de spațiu închiriabil, repartizat în 80 de locații strategice.
  • Extinderea WDP Park București – Dragomirești cu două depozite logistice de înaltă calitate: un depozit de aproximativ 47.000 m², cu temperatură controlată (camere frigorifice și congelator), precum și un depozit ambient de aproximativ 11.000 m². Ambele centre de distribuție vor fi certificate EDGE Advanced. Bugetul estimat de investiții pentru WDP este de aproximativ 52 milioane euro. Spațiile vor fi închiriate furnizorilor de servicii logistice în baza unui contract de închiriere pe termen fix de 10 ani. Finalizarea este programată pentru sfârșitul anului 2026. În plus, peste 16.000 m² de suprafață închiriabilă sunt disponibili pe acest amplasament pentru dezvoltări viitoare

 

Despre WDP

WDP dezvoltă și investește în proprietăți imobiliare logistice (depozite și birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se situează la peste 8 milioane de metri pătrați. Acest portofoliu internațional de clădiri pentru industrie ușoară și logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice de primă mână pentru depozitare și distribuție din Belgia, Franța, Țările de Jos, Luxemburg, Germania și România.

Despre WDP Romania

WDP România are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 2 milioane m². Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în întreaga țară, în toate zonele urbane importante – București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești. WDP România este lider de piață în dezvoltarea de facilități built-to-suit și în oferirea de soluții personalizate pentru companii din diverse domenii, cum ar fi producție, retail, farmaceutic sau logistică.

 

[1] Pentru dezvoltări de proiecte și achiziții, excluzând investițiile în energie.

[2] Randamentul NOI este definit ca rezultatul operațional net anualizat (venitul brut din chirii minus cheltuielile operaționale nerecuperabile) comparativ cu investiția totală realizată.

[3] Dintre tranzacțiile aflate în faza de negociere exclusivă (în valoare de 400 de milioane de euro la 31 decembrie 2024), 320 de milioane de euro au fost realizate și executate parțial de atunci.

Etichete:
Sus