Oferte locuri de munca top

Republica Moldova: Investitie de 10 milioane de euro in reteaua de apa

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda Moldovei un imprumut de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea retelei de apa din nordul tarii. Imprumutul se va acorda in doua transe, de 4, respectiv 6 milioane de euro.
Investitia va ajuta la reabilitarea conductei Soroca-Balti si alte retele e apa din regiune, va creste numarul de bransari la conducta, va reduce pierderile de retea si va creste eficienta energetica. Prin acest proiect autoritatile urmaresc si atragerea unui operator privat pentru serviciile de distributie a apei ceea ce va duce la imbunatatirea serviciilor pe termen lung, se arata in comunicatul emis de BERD.
„Toate orasele si satele din nordul Republicii Moldova, in afara de Soroca si Balti, au acces la apa de o calitate indoielnica. Finantarea organismelor international va ajuta la modernizarea conductei existente Soroca-Balti construita in anii 80 si va extinde si reabilita infrastructura de apa si apa uzata crescand accesul cetatenilor la aceste servicii. Ne bucuram ca imprumutul de azi deschide drumul catre un operator regional de distributie a apei in zona de nord. „, a declarat Anatol Arapu, Ministrul de Finante al Republicii Moldova.
Imprumutul BERD face parte dintr-o finantare internationala in valoare totala de 30 de milioane de euro pentru sistemul de apa acordata prin Banca Europeana pentru Investitii si NIF.

Sus